Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Postat de timea in Dulciuri
2 Dec 2014 | 25113 vizualizari
Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Am facut un desert gustos de post folosind din nou zaharul verde (Green Sugar). E minunata combinatia aceasta de ciocolata cu banane si categoric o sa va placa si voua doar ca dispar prea repede de pe farfurii :

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar Green sugar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • un varf de sare
  • sucul de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • 220 gr faina
  • Pentru sos:
  • 80 gr zahar pudra
  • 1.5 ling. cacao
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1 banana + 1 lingura zahar Green sugar
  • 1 banana pentru ornat

Mod de preparare

Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia este deja prea groasa pentru a mai folosi telul.

Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il tinem 1 ora la frigider.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem cu grija pe masa tapetata cu faina.

Cu un bol decupam cercuri pe care le punem direct in tavitele pentru minitarte si taiem surplusul de pe margine (aluatul e uleios si nu se lipeste de tavite)

Asezam tavitele in tava mare de la aragaz si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 15 minute. 

Cosuletele le scoatem pe farfurii ori cu fata in sus ori cu fata in jos, oricum arata bine. Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu cacaoa, uleiul si o lingura de apa fierbinte.

Din banana si o lingura de zahar verde facem un piure pe care il adaugam peste sosul de cacao si amestecam.

Cu acest sos umplem fiecare cosulet si ornam deasupra cu felii de banane.

Tinem la frigider minim 2 ore inaite de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte de post cu sos de cacao si banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu crema de vanilie si fructe de padure

Postat de comanligia

Rulada cu crema de vanilie si fructe de padure

Blatul :se separa albusurile de galbenusuri,se freaca spuma galbenusul cu zaharul,sarea,cacaoa si uleiul.Albusul se bate spuma tare,apoi se adauga galbenusul si la final faina,se amesteca toate...

Citeste continuarea

Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata

Postat de RuxyRux

Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata

Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea. Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2014, 20:11
ce bune sunt
la 02.12.2014, 20:14
Cam bune cu ciocolată!
la 02.12.2014, 20:14
Ce frumoase sunt!
la 02.12.2014, 20:15
super bune si de post my fav
la 02.12.2014, 20:18
ma bucur ca va plac

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking