Minitort cu foi de clatite

Postat de gurita_ta2005 in Torturi
21 Mai 2013 | 2939 vizualizari
Minitort cu foi de clatite

alta reteta luata din click!pofta buna

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 1/2 l lapte
  • 1 cana de apa minerala
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • esente

Pentru umplutura:

  • 10 mere verzi
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar/esenta vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat:

Se toarna apa minerala si laptele intr-un bol,se presara un praf de sare,si se adauga faina in ploaie.Se amesteca,apoi se adauga uleiul,ouale batute separat,se adauga si esentele si se da la frigider 15 minute.Se coc clatitele si se lasa deoparte.

Pentru umplutura:

Se spala merele si se curata de coaja(optional,le poti lasa cu coaja),apoi se taie cuburi si se pun intr-o craticioara.Se adauga praful de ghimbir(sau ghimbir proaspat cine are,se rade) ,scortisoara si 2 linguri de zahar.Se pune vasul pe foc,se amesteca incontinuu pana se patrund.Cand devin moi,se dau deoparte si se piseaza cu telul.

Se fierbe apa impreuna cu restul de zahar,se lasa pana se ingroasa siropul,se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie.

Se imbraca o forma de cozonac cu foile de clatite,se umple cu merele pasate,se impaturesc cu marginiile clatitelor.Se da la cuptor pana cand se rumeneste putin deasupra.Cu 10 minute inainte de a inchide focul se toarna siropul in tava.Se lasa sa se raceasca,se rastoarna pe un platou si se serveste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitort cu foi de clatite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Happy cake pops

Postat de simona72

Tort Happy cake pops

Pentru negresa: agitam putin cutia cu lapte de cocos inatie de a o deschide. Turnam laptele intr-un castron, adaugam zaharul, uleiul de cocos si amestecam cu un tel. Amestecam faina cu praful de...

Citeste continuarea

Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure

Blatul: Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam uleiul. Punem cacaoa cernuta, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de care, le incorporam in compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 19:49
la 21.05.2013, 19:53
bun
la 21.05.2013, 20:00
Ce imi place. Vreau si eu
la 21.05.2013, 20:06
la 21.05.2013, 20:07

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking