Mititei, piure din cartofi noi si sos de rosii

Postat de Valclaudia in Mancaruri cu carne
26 Iul 2015 | 6488 vizualizari
Mititei, piure din cartofi noi si sos de rosii

o combinatie delicioasa...

Ingrediente

  • 500 gr. carne pentru mititei din comert
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 gr. unt
  • 150 ml lapte cald
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 4 rosii mari de gradina, foarte coapte
  • frunze proaspete de telina

Mod de preparare

Mititeii gata preparati din comert i-am prajit in tigaie antiaderenta pe aragaz.

I-am intors pe toate partile pana s-au rumenit.

Cartofii noi i-am curatat de coaja, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare pana a patruns usor furculita in ei.

I-am scurs de apa in care au fiert, am adaugat untul, am mixat.

Am turnat apoi laptele cald in fir subtine, mixand incontinuu, obtinand la final un piure spumos. Am condimentat cu sare si piper dupa gust.

Ceapa curatata si spalata am tocat-o marunt, apoi am sotat-o 3-4 minute la foc iute.

Am adaugat bucatelele de ardei si am continuat sotarea alte 3-4 minute.

Am presarat bobitele de mustar, am adaugat putina sare si un praf de piper proaspat rasnit, am adaugat apoi rosiile spalate, curatate de codite si trecute prin robot.

Am lasat sosul la foc potrivit pana a scazut apa.

Am servit mititeii cu piure si sos delicios condimentat cu frunze proaspat tocate de telina.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei, piure din cartofi noi si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Praz umplut

Postat de panacris

Praz umplut

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper,...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carnati

Postat de caroline

Musaca de cartofi cu carnati

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca .  Ceapa o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2015, 17:22
la 26.07.2015, 17:23
acum vreau)ce te faci?)
la 26.07.2015, 17:31
te astept in vizita
la 26.07.2015, 17:32
Bun bun!
la 26.07.2015, 17:37
n-am combinat niciodata micii, decat cu mustar Oricum, arata foarte bine

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking