Mititei sau mici la gratar

Postat de anisoara in Vita
8 Iun 2010 | 30936 vizualizari
Mititei sau mici la gratar

Ingrediente

  • 1kg de carne de vita
  • 200 grame de carne de PORC
  • 1.5 lingura de amidon de cartof
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • miezul de la paine alba de marimea unui ou
  • 4 catei de usturoi
  • 170-200 ml de supa( bulion) de pui
  • sare,
  • piper negru
  • cimbru uscat

Mod de preparare

Se cumpara carnea curata de vita si o bucate de carne porc cu putina grasime. Se taie in bucati  si se da prin masina de tocat cu usturoiul curatat.
Se adauga toate ingredientele, fara supa de pui si se amesteca bine.

Secretul principal in reteta de mici - este metoda de amestecare ( de framantare) a carnii tocate.

Cum se prepara carnea tocata ? Se ia un vas mai larg, si se toarna carnea , care a fost tocata impreuna cu usturoiul.Se adauga  toate ingredientele, inafara de lichidul - supa de pasare sau apa calduta, in care s-a dizolvat un cubusor concentrat de supa.

Se amesteca bine carnea tocata cu ingredientele si se imprastie in vas. Deasupra se toarna putina supa, si incepeti sa bateti in carnea tocata cu amandoua maini,- in asa mod , cum se joaca copii mici cu apa , batand cu amandoua maini deasupra apei. Tot asa se procedeaza si in cazul de fata.
Se mai toarna lichid si la fel, se procedeaza pana este introdus tot lichidul in carnea tocata cca 10 minute. Acesta este prima etapa.

Dupa aceasta se strange cu mare atentie toata carne intr-un bot, nu se amesteca , pur si simplu il strangeti. Se ia acest bot de tocatura cu amandoua maini, se ridica deasupra vasului si se tranteste  in vas. Iar se strange si se arunca in vas- cam de vre-o 30 de ori.

Pentru ce procedam asa? In timpul acestei proceduri toate ingredientele se incheaga intre ele strins, strans.Daca veti face o taietura in tocatura veti observa ca are o consistenta densa ca la un salam.

Pentru ce se toarna lichidul ? pentru ca in aceste fel carnea este suculenta , si dupa prajire sa nu se strange , sa scada in volum micii.Dupa cum stiti, carnea de vita este cam uscata la gust dupa preparare.

Tocatura obtinuta se lasa pentru cateva ore sa se odihneasca in frigider, sau intr-un loc rece. Ar fi bine sa stea si o noapte. Dar nu are mare importanta in acest caz.

Deasemenea, pot sa va recomand acesta metoda de amestecare a a carnii tocate pentru parjoalele care le preparati. O sa fiti multumiti de efectul si gustul ,care il veti obtine  in final.


Ce facem mai departe ? Se rupe atent cate o bucata din tocatura si se formeaza micii in forma lungareata, si capetele turtite. Puteti se le rostogoliti putin pe un fund neted de lemn. Si se aranjaza fiecare mititel pe o farfurie plata unsa cu ulei, sau un fund de lemn, uns cu ulei. Se introduce din nou la frigider pentru o ora. Se prajesc pe gratarul incins. In timpul coacerii, este bine sa-i ungeti din cand in cand cu mujdei de usturoi amestecat cu putin ulei.
Se servesc la masa cu cartofi prajiti, salate, verdeturi, muraturi.

Acesta metoda de preparare este a mea , nu este metoda originala, traditionala, alte metode vor fi descrise in alte retete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei sau mici la gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mici

Postat de Bucataras

Mici

Carne de vita - ceafa sau pulpa - 1 kilogram si 200 grame de grasime. Se amesteca de doua ori prin masina de tocat. In paralel se pregateste miez de piine (de marimea unei lamii) imbibat in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2010, 19:22
Acesti mici i-am copt pe gratar pentru echipa, care va participa la concursul organizat de Dr. Oetker... si pentru totin acei, care "vor tine pumnii" pentru ei, ca sa castige concursul. . Va doresc BAFTA FETELOR!
la 08.06.2010, 19:54
Eu tin pumnii.....pot sa ma servesc?.....................................
la 08.06.2010, 19:57
Cu draga inima, Medi. Am facut sa ajunga la toti, ca tot aud, ca mananca toate numai salate, dar la o salata ar merge bine si un mic Ca deobicei, receta am scris-o mare
la 08.06.2010, 20:03
Lasa Anisoara cine vrea sa manance salata ca eu mananc mici.......pai mi-ai facut o pofta de crezi tu ca eu pot sa ma abtin.........................
la 08.06.2010, 20:09
Ce multi sunt si ce buni trebuie sa fie,normal ca tinem pumnii echipei

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking