"Mlukhieh"-Supa de iuta cu pui-specific tarilor arabe

Postat de Mihaela11_jo in Supe
31 Mai 2011 | 7981 vizualizari

Iuta (Corchorus olitorius) este o plantă anuală din familia „Malvaceae” care se cultivă pentru fibrele care se obţin din tulpina plantei care se utilizează la confecţionarea frânghiilor sau unei pânze pentru saci. In limba araba este cunoscuta sub numele de "mlukhieh". "Mlukhieh" este una dintre cele mai populare mancaruri din lumea araba. Se cumpara sub forma de tulpini de 70-100 cm lungi; se culeg doar frunzele; trebuie cca 2 kg de tulpini pentru a obtine 500 de grame de frunze. Se poate gati si cu carne de miel sau de vita. Tara de origine pare sa fie Egiptul unde este cunoscuta inca din epoca faraonica si se prepara foarte frecvent cu carne de iepure sau crevete. Este pregatita de patura mai saraca doar cu cuburi de Maggi de pui . Supa ia o consistenta mucilaginoasa , asemanator supei de bame.

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 01.06.2011, 21:08
mamaieelena
cristina
ionela
ruxy multumesc; asa cum spui studentii o duc cu ei de acasa acolo unde invata; aici se face si o salata din mlukhieh uscata si se mai gateste si cu frunza intreaga , cu pui dezosat , mult usturoi si naut; e foarte buna
la 06.06.2011, 18:52
arata foarte bine imi place mult
la 06.06.2011, 21:19
Deyutzky
la 02.12.2012, 22:29
Da, arata bine! Dar depinde de la tara la tara. Versiunea mea e cum ai vazut din egipt si se numeste molokhia, dar eu nu gasesc aici frunze proaspete! La tine e usor in amann, dar tot e bine ca gasesc si congelata! Oricum, e foooaaaarte gustoasa!!
la 27.09.2013, 12:44
Este o mancare pe cat de gustoasa pe atat de sanatoasa,atat eu cat si membrii familiei o adoram..ce mai adaug eu in plus este zeama de la lamaie,inca odata felicitari pentru asa reteta deosebita,pupik.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking