"Mlukhieh"-Supa de iuta cu pui-specific tarilor arabe
Postat de Mihaela11_jo in Supe 31 Mai 2011 | 8009 vizualizari
Iuta (Corchorus olitorius) este o plantă anuală din familia „Malvaceae” care se cultivă pentru fibrele care se obţin din tulpina plantei care se utilizează la confecţionarea frânghiilor sau unei pânze pentru saci.
In limba araba este cunoscuta sub numele de "mlukhieh".
"Mlukhieh" este una dintre cele mai populare mancaruri din lumea araba.
Se cumpara sub forma de tulpini de 70-100 cm lungi; se culeg doar frunzele; trebuie cca 2 kg de tulpini pentru a obtine 500 de grame de frunze.
Se poate gati si cu carne de miel sau de vita.
Tara de origine pare sa fie Egiptul unde este cunoscuta inca din epoca faraonica si se prepara foarte frecvent cu carne de iepure sau crevete.
Este pregatita de patura mai saraca doar cu cuburi de Maggi de pui .
Supa ia o consistenta mucilaginoasa , asemanator supei de bame.
Inapoi la reteta
|