"Mlukhieh"-Supa de iuta cu pui-specific tarilor arabe

Postat de Mihaela11_jo in Supe
31 Mai 2011 | 8009 vizualizari

Iuta (Corchorus olitorius) este o plantă anuală din familia „Malvaceae” care se cultivă pentru fibrele care se obţin din tulpina plantei care se utilizează la confecţionarea frânghiilor sau unei pânze pentru saci. In limba araba este cunoscuta sub numele de "mlukhieh". "Mlukhieh" este una dintre cele mai populare mancaruri din lumea araba. Se cumpara sub forma de tulpini de 70-100 cm lungi; se culeg doar frunzele; trebuie cca 2 kg de tulpini pentru a obtine 500 de grame de frunze. Se poate gati si cu carne de miel sau de vita. Tara de origine pare sa fie Egiptul unde este cunoscuta inca din epoca faraonica si se prepara foarte frecvent cu carne de iepure sau crevete. Este pregatita de patura mai saraca doar cu cuburi de Maggi de pui . Supa ia o consistenta mucilaginoasa , asemanator supei de bame.

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 31.05.2011, 08:19
Pun pariu ca nu ati mai auzit de supa de iuta ( cu exceptia lui Azuz )
Si preprata cu crevete
la 31.05.2011, 08:38
buna buna si intradevar nu am auzit
la 31.05.2011, 08:39
eu nu am auzit si nici nu am mancat asta e sigur dar la ce combinatii ai facut tu aici sant sigura ca e buna
la 31.05.2011, 08:46
In plus ca pana se fierbe mancarea poti sa impletesti un cos sau o poseta
la 31.05.2011, 09:24
Mai...eu de iuta am avut sa fie doar in tzoale si covoare In cratita n-am auzit. Dar omul cat traieste invata.
la 31.05.2011, 11:59
la 31.05.2011, 13:26
buna trebuie sa fie
la 31.05.2011, 13:52
Miha ( mi-ai adus aminte cu comentariul tau de Charlie Chaplin cand incerca sa manace o talpa de ghete )
Oricum in Egipt se consuma de cateva mii de ani bune si nu am auzit sa fi murit cineva dupa ce a mancat-o
la 31.05.2011, 13:52
Eduard
sufletista
la 31.05.2011, 19:04
foarte interesant si sigur e si bun
la 31.05.2011, 20:42
Mirela
la 01.06.2011, 09:50
dupa descriere se pare ca este buna supa ca doar nalba la noi este folosita ca planta medicinala asa ca nu vad de ce nu ar fi buna
la 01.06.2011, 15:19
la 01.06.2011, 17:29
la 01.06.2011, 17:32
De cateva zile buuune ma tot gandesc la mancarea asta....eu am mancat cu multa vreme in urma si am ramas impresionata de gustul deosebit de bun...aici nu se gaseste iar cei care au planta o aduc " de acasa" cum se spune...am vazut si cateva retete pe net zilele trecute... tu chiar ai pregatit-o cu clasa...felicitari inca o data

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking