Dupa ce am studiat ciocolatoasele lui Rux am facut si noi acest desert minunat, se topeste in gura si este absolut divin!
Ingrediente
150 g unt moale
100 g zahar brun
o lingurita esenta de rom
3 oua
50 g faina
2 ciocolate amarui (180 g)
Mod de preparare
Se mixeaza untul moale cu zaharul brun, apoi se adauga cate un ou intreg si se mixeaza in continuare. Mie mi s-a parut ca parca s-a taiat untul...nu era asa cremos...dar am pus in continuare ingredientele si a iesit perfect! Deci nu va speriati daca are o consistenta mai ciudata.
Am adaugat apoi ciocolata topita la abur, esenta de rom si apoi faina in doua transe, mixand usor sa se incorporeze bine.
Am uns formele de ceramica cu unt si am pus compozitia in forme.
Cuptorul l-am pregatit la 210 g si am pus formele pentru 10 minute. Daca lasam 8 minute, cum a zis Rux, ieseau si mai cremoase inauntru, insa au fost perfecte si asa.
Extraordinare!
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Toaca marunt ciocolata;
Pune apa intr-o craticioara pana la jumatate si pune-o pe foc mediu;
Peste aceasta, pune un castron; Acest procedeu se numeste bain marie;
Pune...
Am preincalzit cuptorul la 210 grade.
Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand.
Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul...