Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar

Postat de Bucataras in Dulciuri
7 Noi 2019 | 1232 vizualizari

 Reteta de Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, un desert rapid si delicios

Ingrediente

  • 200 g ciocolata neagra Kandia pentru prajituri
  • 200 g frisca lichida
  • 300 g frisca spumata
  • Decor - fructe de padure

Mod de preparare

 Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu!

Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula.
Lasa crema sa se raceasca.
Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata si pune-o peste crema de ciocolata.
Amesteca usor de jos in sus pana obtii un mousse lejer si pufos.
Pune mousse-ul de ciocolata in pahare si decoreaza cu fructe de padure.
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are  o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao).
Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata.
Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.
Spor la pregatit reteta de Mousse cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Tarta cu ciocolata si capsune

Postat de timea

Tarta cu ciocolata si capsune

Punem intr-un bol untul taiat bucatele, indulcitorul, un varf de sare, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Amestecam ingredientele cu mana pentru ca asa se...

Citeste continuarea

Desert cozonac coronita cu ciocolata

Postat de mirela0911

Desert cozonac coronita cu ciocolata

Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze. Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.11.2019, 19:18
bun tare
la 07.11.2019, 20:00
Delicios!
la 07.11.2019, 20:54
foarte bun
la 07.11.2019, 21:26
Bun!
la 07.11.2019, 21:37

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking