Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar

Postat de Bucataras in Dulciuri
7 Noi 2019 | 206 vizualizari

 Reteta de Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, un desert rapid si delicios

Ingrediente

  • 200 g ciocolata neagra Kandia pentru prajituri
  • 200 g frisca lichida
  • 300 g frisca spumata
  • Decor - fructe de padure

Mod de preparare

 Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu!

Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula.
Lasa crema sa se raceasca.
Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata si pune-o peste crema de ciocolata.
Amesteca usor de jos in sus pana obtii un mousse lejer si pufos.
Pune mousse-ul de ciocolata in pahare si decoreaza cu fructe de padure.
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are  o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao).
Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata.
Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.
Spor la pregatit reteta de Mousse cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Croissante cu gem de caise

Postat de katty

Croissante cu gem de caise

Punem  la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu...

Citeste continuarea

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Postat de Corina33

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.11.2019, 19:18
bun tare
la 07.11.2019, 20:00
Delicios!
la 07.11.2019, 20:54
foarte bun
la 07.11.2019, 21:26
Bun!
la 07.11.2019, 21:37

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking