Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar

Postat de Bucataras in Dulciuri
7 Noi 2019 | 6145 vizualizari
Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar

 Reteta de Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, un desert rapid si delicios

Ingrediente

  • 200 g ciocolata neagra Kandia pentru prajituri
  • 200 g frisca lichida
  • 300 g frisca spumata
  • Decor - fructe de padure

Mod de preparare

 Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu!

Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula.
Lasa crema sa se raceasca.
Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata si pune-o peste crema de ciocolata.
Amesteca usor de jos in sus pana obtii un mousse lejer si pufos.
Pune mousse-ul de ciocolata in pahare si decoreaza cu fructe de padure.
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are  o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao).
Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata.
Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.
Spor la pregatit reteta de Mousse cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

Postat de Moni_alex

Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

Intr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si...

Citeste continuarea

Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata

Postat de RuxyRux

Prajitura minunata cu branza dulce si ciocolata

Branza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit. Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt,  praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2019, 19:18
bun tare
la 07.11.2019, 20:00
Delicios!
la 07.11.2019, 20:54
foarte bun
la 07.11.2019, 21:26
Bun!
la 07.11.2019, 21:37

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking