Mousse de sweetie si zmeura cu jeleu de sampanie

Postat de alldaycooking in Dulciuri
22 Ian 2012 | 3614 vizualizari
Mousse de sweetie si zmeura cu jeleu de sampanie

Ingrediente

  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 1 sweetie 
  • 1 mana de zmeura
  • 200 ml sampanie
  • 5 linguri de fructoza
  • 2 linguri de miere
  • 15 gr gelatina vanilie

Mod de preparare

Am curatat sweetie-ul de coaja, apoi am desfacut pielita fiecarei feliute si am obtinut 130 gr de fruct. 5 gr de gelatina le-am dizolvat in 30 ml apa si le-am incalzit, fara a fierbe lichidul. Aceasta gelatina hidratata am adaugat-o la sweetie si am pasat cu ajutorul blender-ului stick pana cand am obtinut un piure spumos. Am lasat la frigider pana cand am pregatit frisca. Smantana am mixat-o pana cand a inceput sa ingroase, apoi am adaugat treptat 2 linguri de fructoza si am mixat in continuare pana cand a s-a intarit suficient de mult. Am luat 3 linguri de frisca si le-am pastrat pentru decor. Restul de frisca l-am amestecat cu miere si piure-ul de sweetie. Aproximativ 1/3 din aceasta crema am amestecat-o cu zmeura si am presat usor cu lingura astfel incat zmeura sa lase suc si sa coloreze crema. Pentru jeleul de sampanie am incalzit sampania impreuna cu 3 linguri de fructoza, vanilia si 10 gr de gelatina, fara a lasa sa fiarba. Am lasat la rece sa se raceasca, dar am avut grija sa nu se intareasca. Daca se intareste se poate pune putin pe foc si imediat se lichidifica. Am distribuit crema de sweetie in 4 pahare si am lasat putin in frigider (10 minute) sa se intareasca putin. Peste crema de sweetie am adaugat crema de zmeura si am introdus din nou paharele in frigider. Cand jeleul s-a racit l-am adaugat peste crema de zmeura si am lasat la frigider inca aproximativ 1 ora. Am decorat cu frisca, bucati si coaja de sweetie, bobite de rodie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de sweetie si zmeura cu jeleu de sampanie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu gem, de post

Postat de Reli_B

Desert cozonac cu gem, de post

Preparam maiaua din 150 ml apa minerala calduta, 1 lgt zahar, 2-3 lg faina alba si drojdia proaspata. Amestecam toate bine apoi le lasam deoparte pana se activeaza drojdia.   Intr-un bol...

Citeste continuarea

Inghetata de capsuni

Postat de Ela68

Inghetata de capsuni

Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul  unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2012, 16:18
waaawww ce prezentare!!!
la 22.01.2012, 16:20
Multumesc Ionela!
la 22.01.2012, 16:22
excelent
dar recunosc,nu stiu cum e sweetie?
la 22.01.2012, 16:26
Sweetie e o varianta mai dulce de grapefruit.
la 22.01.2012, 16:27
e minunat!!!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking