Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Postat de Creatsa in Prajituri
29 Iun 2014 | 9385 vizualizari
Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Mi-a placut ideea prajiturii cu rulada in mijloc de cand am vazut-o la Diana, iar acum a venit timpul sa o pun in aplicare.A iesit o prajitura gustoasa si foarte aspectuasa.Mi-a ramas o parte din mousse-ul de vanilie si am facut o inghetata super delicioasa.

Ingrediente

Blat rulada:

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 3 linguri de apa
  • 1 lgta praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 lgta esenta de vanilie

Jeleu de capsuni:

  • 200 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri amidon

Blat de cacao:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lgta praf de copt
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri de ulei

Sirop:

  • 100 ml sirop de capsuni
  • 100 ml apa

Mousse de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 g smantana
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina+50 ml apa rece

Glazura:

  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri frisca lichida
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare

Blatul de rulada:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 3 linguri de apa rece.

Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare ,apoi am adaugat galbenusurile si vanilia.

Faina am cernut-o si am adaugat-o peste albusuri amestecand usor de sus in jos .Am oprit 3 linguri de compozitie in care am adaugat cacaua.

Am tapetat o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui posh cu varf subtire am desenat dupa imaginatie.

Am bagat tava la cuptorul preincalzit pentru 3 minute pana s-au intarit usor.

Am adaugat apoi restul de compozitie alba si am nivelat bine.

Am bagat din nou tava la cuptor pentru 15 minute.(atentie sa nu se arda )

Blatul fierbinte l-am rulat strans intr-o hartie de copt si l-am lasat la racit.

Pentru jeleul de capsuni :

Am pus la fiert capsunile cu zaharul pana s-a topit zaharul.

Am pasat apoi capsunile si am adaugat amidonul dizolvat in apa.

Le-am lasat pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am lasat jeleul la racit pana a ajuns la temperatura camerei.

Am desfacut cu grija blatul de rulada si l-am uns cu jeleul de capsuni.(am mai oprit 2 linguri ) L-am rulat inapoi si l-am dat la rece.

Pentru blatul de cacao:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa,galbenusurile si uleiul amestecand usor la viteza mica.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si cacaua.

Am adaugat mixul uscat peste albusuri si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 de minute.(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit.

Am impartit apoi blatul in doua foi:una mai mica pentru fundul tavii iar una mai lata pentru a acoperi prajitura.

Pentru sirop:

Am fiert apa apoi am lasat-o la racit si am adaugat siropul de capsuni.

Pentru mousse:

Am pus laptele la fiert cu semintele de la o pastaie de vanilie.

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana au devenit cremoase.

Am adaugat laptele fierbinte in fir subtire amestecand energic.

Am pus amestecul pe baie de aburi pana s-a ingrosat usor.

Am lasat crema de galbenus la racit.

Am mixat smantana cu frisca pana au prins consistenta.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o cremei de galbenus.

Am pus crema de galbenus peste frisca amestecand usor pana am incorporat-o bine.

Asamblare:

Am tapetat o tava de chec cu folie si am pus blatul mai mic pe care l-am insiropat.

Am uns blatul cu jeleul de capsuni oprit.

Peste jeleu am pus 3-4 linguri de crema.

Am taiat marginile ruladei cat sa incapa in tava.

Peste crema am pus rulada si am acoperit cu restul de crema si blat pe care l-am insiropat.

Am dat prajitura la rece peste noapte.

Am rasturnat prajitura pe o tava si am indepartat cu grija folia.

Ciocolata am topit-o cu frisca lichida si am glasat prajitura.

Am decorat cu capsuni si cateva fire de ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rulada si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...

Citeste continuarea

Mini tarte cu crema de pepene galben (melon curd)

Postat de privatelaura

Mini tarte cu crema de pepene galben (melon curd)

Aluatul Intr-un castron, am pus untul, am cernut faina, am adaugat indulcitorul si oul. Am inceput sa framant un aluat destul de lipicios, dar care dupa ce s-au omogenizat toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2014, 14:45
la 29.06.2014, 15:13
la 29.06.2014, 15:23
arata grozav! bravoo!
la 29.06.2014, 15:42
wow
la 29.06.2014, 15:47
wow! Ce nebunie

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking