Mozzarella de casa

Postat de alinutzika in Aperitive / Garnituri
2 Dec 2011 | 21899 vizualizari
 Mozzarella  de casa

E un fel de cascaval de o consistenta putin mai moale ca si cel de cumparat, dar cu un gust foarte foarte bun. Nu stiu cum e mai potrivit sa-i spun: mozzarella sau cascaval. Poate fi servit pe platoul de aperitive sau branzeturi, pe pizza sau la ce vreti voi. De rezistat nu stiu cat rezista fara sa se strice, dar va garantez ca eu il am de vreo 3 saptamani in frigider si nu si-a schimbat deloc gustul. In plus, nu se usca dupa ce il incepi, ca si cel de cumparat... E o reteta pe care am facut-o din intamplare, pot sa zic, si asa, din curiozitate, sa vad si eu ce pot face cu laptele..:)) Si de atunci prepar mereu, pt ca" intamplarea aceea" s-a dovedit a fi foarte buna si pe gustul meu..:))

Ingrediente

  • 4 litri de lapte de vaca integral (de tara)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Laptele se pune intr-o oala si se lasa de seara pana dimineata, sau de dimineata pana seara la temperatura camerei.

Dupa ce se scurge acest timp, puneti oala cu laptele la foc mediu impreuna cu zeama de lamaie. Veti observa dupa cateva minute ca laptele incepe sa se lege si sa formeze un fel de branza elastica si moale.

Nu amestecati in lapte! Lasati sa ajunga temperatura laptelui aproape de fierbere, moment in care opriti focul. Nu asteptati pana fiarbe laptele!

Cu o strecuratoare fina pentru lapte, incepeti sa luati incet branza rezultata si o puneti pe masura ce o luati intr-un vas. Veti observa ca are consistenta unei gume.

Cand ati terminat-o de luat toata, adaugati putina sare, amestecati si apoi apasati cu podul palmei branza. Zerul o sa iasa afara. Aruncati-l sau folositi-l la alte preparate sau pur si simplu beti-l asa gol, pt ca se spune ca ar fi un adevarat medicament impotriva anemiei, obezitatii, glicemiei, etc.

Continuati sa framantati branza care devine ca o bila elastica, pe masura ce iese zerul din ea. Daca vreti cascavalul mai moale, lasati putin zer in branza. Daca il vreti mai tare si doriti sa il pastrati mai mult timp, stoarceti bine tot zerul din cascavalul rezultat.

Puneti bila de cascaval pe o folie alimentara si dati-i forma dorita: alungita sau rotunda.

Pastrati-l la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra " Mozzarella de casa " nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu chorizo

Postat de rocsi_1612

Pizza cu chorizo

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, faceti o adancitura in mijloc. Puneti drojdia sfaramata, zaharul si putina apa calduta. Lasati 15 minute sa creasca drojdia, apoi incepeti si amestecati....

Citeste continuarea

Pizza casei cu blat din faina integrala

Postat de katty

Pizza casei cu blat din faina integrala

Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc. Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2011, 17:22
Faina ideea! Nu seamana cu mozzarella mai mult decat cu cascavalul?
la 02.12.2011, 17:32
bravo..chiar imi zicea cineva de o reteta de cascaval de casa dar era cu lapte,branza de vaca si margarina dar nu stiu cum se face
la 02.12.2011, 17:41
Grozav!!!! Cred ca e o bunatate!...


http://sanatate.bzi.ro/14-beneficii-ale-zerului-2885

A nu se arunca zerul... Merita pastrat pentru beneficiile lui...
la 02.12.2011, 17:57
Super idee! Daca ai lapte adevarat ca ma indoiesc ca iese si cu cel din comert.
la 02.12.2011, 17:59
foarte buna ideea de a face in casa.
la favorite

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking