Mucenici

Postat de ralu_ca in Mancaruri de post
9 Mar 2014 | 3180 vizualizari
Mucenici

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml de apa calduta
  • 150 gr de zahar
  • 50 ml de ulei
  • 2 betisoare de scortisoara
  • zahar vanilat (doua pliculete)
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • nuca macinata
  • scortisoara

Mod de preparare

Intr-un vas am pus faina apoi am adaugat apa calda, uleiul, sare si incep sa amestec aluatul.

Aluatul este gata cand devine moale dar nelipicios. ll intind pe blatul de lucru presarat cu putina faina si intind pana obtin o foaie subtire, apoi incep sa formez "opturile" cu ajutorul aparatului pt mucenici. I-am lasat asa pana a 2a zi pentru a se usca. Intr-o oala am pus approx 4 litri de apa, zahar si un praf de sare, betisoare de scortisoara, iar cand aceasta fierbe, adaugam mucenicii, amestecand usor pana ce acestia se ridica la suprafata. Adaugam si esenta de vanilie si stingem focul. Se pot servi cu lamaie rasa, scortisoara si nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti

Postat de mirela0911

Desert mucenici umpluti

Intr-o craticioara se amesteca 200 ml lapte caldut cu 1 lgt zahar. Se adauga 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute. In bolul robotului se pune faina...

Citeste continuarea

Desert mucenici umpluti cu nuca

Postat de sufletista

Desert mucenici umpluti cu nuca

Drojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min. Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 10:27
la 09.03.2014, 10:55
Asa se fac si pe la noi!
la 09.03.2014, 10:58
la 09.03.2014, 11:07
Super buni
la 09.03.2014, 11:28

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking