Ingrediente
Aluat:
- 1,2 kg faina
- 2 plicuri drojdie uscata
- 150 gr zahar
- 3 oua+1 ou pentru uns
- 60 ml ulei
- un praf de sare
- 500 ml lapte
- 1 lingurita anason macinat
- 1 lingurita cuisoare macinate
- 3 plicuri zahar vanilat
- esenta de vanilie
- nuca macinata
Pentru sirop:
- 200 ml apa
- 200 gr zahar
- 5 pastai de cardamon
- scortisoara
Mod de preparare
Aluat: Intr-un castron mare am pus faina, un praf de sare o parte din zahar si am facut un loc in mijloc unde mai apoi am adaugat ouale batute bine cu esenta de vanilie, cuisoare si anason macinat. Intr-un castronel am pus drojdia cu putin zahar, lapte si faina, am omogenizat totul si am lasat 5 minute maiaua sa creasca, apoi am adaugat-o peste faina, am adaugat si uleiul si restul de lapte si am framanatat bine aluatul pana cand nu s-a mai lipit de maini, apoi l-am lasat 1 ora la dospit.
Sirop: Am pus intr-o craticioara apa, zaharul scortisoara si semintele din pastaile de cardamom si am lasat sa fiarba pana cand s-a legat un sirop aromat pe care l-am dat la racit.
Dupa ce aluatul a dospit, am intins putina faina pe blatul de lucru, am rupt bucati din aluat, pe care le-am intins usor, am pus putina nuca macinata in mijloc, apoi am impachetat aluatul si am mai framantat putin in mana biluta de aluat,apoi am rulat-o pana am obtinut un bastonas, pe care mai apoi l-am modelat in forma de 8. Am pus mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, i-am mai lasat sa creasca putin, apoi i-am uns cu ou, i-am introdus in cuptor pentru 10 minute, am scos apoi tava, am pus peste mucenici sirop din plin si am presarat nuca macinata peste ei si i-am reintrodus in cuptor pana cand s-au rumenit frumos.
Optional, dupa ce mucenicii se racesc ei se mai pot inmuia in sirop si manca cu pofta.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici cu cardamom" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|