Ingrediente
- 400 gr mucenici din comert
- 3 litri de apa
- 250 gr nuca macinata
- 2 pl de zahar vanilat
- 1 pl de zahar pudra
- scortisoara
- coaja de portocala si lamaie
- esenta de rom si vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare
Puneti la fiert circa 3 l de apa. Cand apa clocoteste, puneti un pic de sare, dati focul mai mic si puneti mucenicii. Lasati-i vreo 20 de minute sau pana cand sunt fierti. Adaugati zaharul tos si amestecati usor. Cand zaharul s-a topit, opriti focul si puneti zaharul vanilinat, coaja de lamaie si de portocala. Daca doriti, puteti pune inauntru si scortisoara, si nuca macinata.
In momentul servirii, mai presarati deasupra un pic de nuca si, eventual, scortisoara. Daca nu ati pus nuca si scortisoara deloc in oala, va trebui sa puneti mai mult in farfurie, in momentul servirii. In functie de preferinte, puteti pune si un pic de esenta de rom si de vanilie.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici fierti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|