Mucenici in caramel

Postat de Mama_Lizica in Prajituri
9 Mar 2010 | 7365 vizualizari
Mucenici in caramel

Mucenicii muntenesti, cu zeama.

Ingrediente

  • 500 g nuca
  • 2 plicuri scortisoara (50 g)
  • 3 cani zahar
  • 400 g mucenici (din comert sau pregatiti dupa reteta de mai jos)

Mod de preparare

Zaharul se pune intr-o oala sau cratita de 7 l si se caramelizeaza. Se lasa la racit. Intre timp, zdrobesti nucile cu facaletul, sa ramana bucati de marimea cuisoarelor. Cand s-a racit zaharul (incepe sa pocneasca si s-a solidificat), pui apa si lasi pe foc mic. Cand fierbe apa, pui nucile si scortisoara, lasi 10 minute, apoi adaugi si mucenicii. Daca ai cumparat mucenici plini de faina, ii treci prin jet de apa rece inainte sa ii pui la fiert, altfel zeama va fi tulbure si groasa. Mai lasi 15 minute, pana se inmoaie mucenicii, apoi ii acoperi cu un capac si ii lasi sa se mai umfle.

Daca preferi sa faci mucenicii in casa, ai nevoie de 2 cani faina, una de apa si un praf de sare. Framanti un aluat potrivit de tare, intinzi in foaie subtire, din care tai snurulete subtiri, pe care le faci cercuri, iar cercurile le rasucesti de la mijloc, sa obtii niste opturi (sau folosesti aparatul special de taiat mucenici). Dupa, ai doua optiuni: varianta mai lunga (ii lasi la uscat pe o masa acoperita cu faina peste noapte) sau varianta mai rapida (ii dai la cuptor cateva minute).

Unele persoane prefera sa fiarba mucenicii doar in apa cu zahar si sa adauge nuca si scortisoara in farfurie, dupa gust, pentru a pastra nuanta alburie, curata, a zemii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici in caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu caise

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu caise

Intr-un castron se pun untul, branza, zaharul, zaharul vanilat si ouale si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si...

Citeste continuarea

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

Postat de oanapl

Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking