Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres

Postat de RuxyRux in Dulciuri
9 Mar 2015 | 8514 vizualizari
Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres

O reteta de mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres! Atat de pufosi, moi, aromati, insiropati, deliciosi! E reteta noastra de mucenici pufosi preferata, de ani buni! Facem si pentru noi si impartim si celor dragi!

Ingrediente

Ingrediente Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 300 gr de zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 gr unt moale( 85 % grasime)
  • 1 ou intreg si 3 galbenusuri
  • 3 linguri de smantana grasa
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • nuca macinata
  • 3 galbenusuri si 50 ml lapte pentru uns
  • Siropul:
  • 600 ml apa
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de rom

Mod de preparare

Preparare Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres

Primul pas este sa cernem faina.

Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita. Punem drojdia si deasupra  doua linguri de zahar, apoi 50 ml lapte caldut din total. Amestecam putin in mijloc si lasam vasul deoparte.

Incalzim usor laptele, punem si untul moale, smantana, apoi zaharul si aromele. Amestecam  pana se topeste bine zaharul.

In vasul cu faina punem oul intreg si galbenusurile pe margine si adaugam cate putin din compozitia de lapte apoi framantam  timp de 15 minute aluatul.

Lasam vasul acoperit la loc caldut pana compozitia aproape isi tripleaza volumul, poate dura si 3 ore.

Rupem cate o bucata de aluat si o facem snur pe masa de lucru infainata foarte usor, apoi o rasucim. Mai avem varianta sa ii impletim daca ii dorim mai decorativi, dar sunt perfect de buni si asa.

Formam cifra opt si o asezam in tava tapetata cu pergament.

 Facem toti mucenicii, ii ungem cu lapte caldut amestecat cu galbenus si ii mai lasam la crescut 20 de minute.

Vom coace mucenicii 30 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp preparam siropul:

Punem apa intr-un vas la foc mic impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam aromele si stingem focul.

Mucenicii ii asezam intr-o tava mai adanca si ii insiropam cu sirop fierbinte cat sunt calzi, apoi le vom unge suprafata cu miere si vom presara nuca din belsug.

Sunt extraodinar de buni...si perfect vanilati!

Mucenici moldovenesti face si Iulia si-i ies grozav! Nu dai gres nici cu varianta de mucenici umpluti, plini cu nuca aromata!

Mucenici fierţi cu miere şi nucă pentru cei ce prefera mucenici muntenesti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert budinca de iaurt

Postat de eumimi

Desert budinca de iaurt

Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma. Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa. Adaugam iaurtul peste crema de...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

Postat de susu

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci Biscuitii se rup cu mana bucatele mai mici, nucile se rumenesc putin la cuptor iar rahatul se taie cubulete. Se hidrateaza stafidele in esente si coniac. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2015, 21:19
eu acum ii am la cuptor
la 09.03.2015, 21:26
buni buni
la 09.03.2015, 21:28
Superrrr faini! Dar oare nu trebuie pașpa, câte un mucenic la un pahar de vin??? glumesc desigur Direct la favorite și de probat zilele astea!
la 09.03.2015, 21:32
Deliciosi
la 09.03.2015, 21:34
foarte bine arata.

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking