Mucenici moldovenesti

Postat de Creatsa in Dulciuri
8 Mar 2013 | 12940 vizualizari
Mucenici moldovenesti

An de an astept sarbatoarea asta doar pentru placerea de a face mucenici...pur si simplu ii ador!Au iesit extrem de pufosi si aromati.

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg faina(900 g+100 g pentru framantat)
  • 2 oua+1 pt uns
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 400 ml lapte caldut
  • 10 linguri ulei
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 1 lingurita sare

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 10 linguri de zahar
  • 2 fiole esenta de rom

Decor:

  • 4 linguri miere
  • 200 g nuca macinata

Mod de preparare

Facem o maia din drojdie,apa minerala calduta,25 g zahar si 50 g faina si o lasam la dospit 15 minute.

Separat amestecam faina cu sarea ,o cernem si facem o adancitura in mijloc.

Mixam cele 2 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.

Adaugam peste faina maiaua,ouale,coaja de lamaie si laptele caldut si omogenizam bine.

Adaugam si uleiul si tapetam o masa de lucuru cu restul de faina(100 g)

Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si il lasam la dospit 30 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.

Framantam putin aluatul pentru a elimina aerul si il impartim in 4 parti egale.

Fiecare parte o impartim in 10 bilute egale astfel incat sa avem 40 de mucenici.

Fiecare biluta o impartim in 2.

Intindem snururi de cca 30 cm pe care le impletim 2 cate 2 si formam opturi(vezi foto)

Punem mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 15-20 de minute in tava apoi ii ungem cu oul batut si ii introducem in cuptorul preincalzit pana se auresc putin.

Ii lasam la racit si intre timp preparam siropul.

Fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul iar cand s-a racorit putin adaugam esenta de rom.

"Scufundam" fiecare mucenic in siropul caldut timp de 8-10 secunde iar apoi ii asezam inapoi in tava.

Ii lasam sa se aseze putin apoi ii ungem cu miere si presaram nuca peste ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 22:01
foarte buni...
la 08.03.2013, 22:04
la 08.03.2013, 22:06
Sunt minunati,am facut si eu astazi!
la 08.03.2013, 22:08
deci maine pap de la tine ca eu nu am
la 08.03.2013, 22:08
Multumesc !
Maine fac o tura si muntenesti

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking