Mucenici moldovenesti

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
7 Mar 2015 | 8267 vizualizari
Mucenici moldovenesti

N-am facut sau mancat vreodata mucenici, ieri mi-a facut Irina pofta cu mucenicii ei insa am preferat sa incerc o reteta de post, asa incat am ales reteta Alinei. Multumesc fete dragi! >:d

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 40 gr. drojdie
  • 600 ml apa calduta
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 70 gr. zahar tos
  • 130 ml ulei
  • un praf de sare

Sirop:

  • 750 ml apa
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 linguri miere

Pentru uns si decor:

  • 4 linguri miere
  • nuca macinata

       

Mod de preparare

Am cernut faina intr-un castron incapator. Am lichefiat drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar, apoi am adaugat apa calduta si coaja rasa de lamaie. Am facut o groapa in faina din castron, amestecul lichid l-am turnat in centru, apoi am incorporat faina de pe margini si am inceput sa framant un aluat elastic. Din cand in cand am turnat cate putin din cantitatea de ulei, pana am incorporat cei 130ml. Am lasat aluatul la dospit in loc ferit de curenti cca 1 ora si jumatate.

Am preincalzit cuptorul la 175 grade. Am scos aluatul dospit din castron pe masa de lucru usor infainata. Am impartit aluatul in patru parti aproximativ egale, apoi fiecare parte am impartit-o in 10 parti, asa incat am obtinut 40 gramajoare de aluat dospit. Fiecare parte am intins-o pa planesta de lucru infainata pana am obtinut suluri de cca 15 cm lungime. Fiecare sul l-am injumatatit, apoi am impletit capetele si am obtinut un soi de snur, apoi am unit capetele snurului si am obtinut un fel de coronite impletite. Am rotit fiecare coronita de la jumatate (in forma de "8") si am obtinut mucenicii pe care i-am asezat cu spatiu intre ei in tava tapetata cu hartie de copt.

Am copt mucenicii pana au devenit aurii (cca 30 minute). Cat am tinut tavile la copt in cuptor am preparat siropul: am pus la fiert intr-o oala apa cu zaharul. Dupa ce cristalele de zahar s-au topit, am dat deoparte siropul si l-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat mierea, am amestecat pana s-a dizolvat. Mucenicii fierbinti i-am trecut prin sirop, apoi i-am scos in tava in care i-am copt, i-am uns cu miere si am presarat din abundenta nuca macinata peste ei. I-am lasat la racorit si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2015, 20:05
Ce frumosi sunt!
la 07.03.2015, 20:06
buni buni
la 07.03.2015, 20:08
Ce bine arata !!! La noi nu se fac mucenici .
la 07.03.2015, 20:09
la noi se fac d'aia-n zeama , dar imi plac si cei moldovenesti
la 07.03.2015, 20:15
Foarte frumosi ti-au iesit Clau!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking