Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 kg faina
- 1 cubulet drojdie
- 3 oua
- 250 g zahar tos
- 300 ml lapte
- un praf de sare
- 1esenta de rom
- coaja rasa de lamaie/portocala
Pentru sirop:
- 500 ml apa
- 200 g zahar
- 1 esenta de rom/vanilie
Pentru uns :
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare
Se pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua 20 minute, intr-un loc la cald.
Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o gropita in care vom adauga restul ingredientelor: ouale, zaharul, praful de sare, esenta de rom si coaja de lamaie/portocala. Amestecam apoi adaugam maiaua, restul laptelui si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se acopera vasul si se lasa la dospit, la loc cald.
Pregatirea siropului: intr-un vas punem 500 ml apa,esenta dorita si 200 g zahar. Se fierbe pana ce se dizolva zaharul.
Dupa ce aluatul a crescut, incepem sa formam mucenicii: rupem bilute din aluat rasucim cate doua snurulete si formam opturi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ii asezam si ii ungem cu amestecul obtinut din cele 2 galbenusuri cu 2 linguri de lapte , dupa care ii coacem pentru 30 minute la foc mic .
Cand sunt rumeniti ii scoatem,ii ungem cu miere de albine si presaram nuca maruntita .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti aromati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|