Mucenici moldovenesti aromati

Postat de Monica1997 in Dulciuri
9 Mar 2016 | 1699 vizualizari
Mucenici moldovenesti aromati

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie
  • 3 oua
  • 250 g zahar tos
  • 300 ml lapte
  • un praf de sare
  • 1esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie/portocala

Pentru sirop:

  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de rom/vanilie

Pentru uns :

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • miere
  • miez de nuca

Mod de preparare

Se pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua  20 minute, intr-un loc la cald.

Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o gropita in care vom adauga restul ingredientelor: ouale, zaharul, praful de sare, esenta de rom si coaja de lamaie/portocala. Amestecam apoi adaugam maiaua, restul laptelui si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se acopera vasul  si se lasa la dospit, la loc cald.

Pregatirea siropului: intr-un vas punem 500 ml apa,esenta dorita si 200 g zahar. Se fierbe pana ce se dizolva zaharul.

Dupa ce aluatul a crescut, incepem sa formam mucenicii: rupem bilute din aluat rasucim cate doua snurulete si formam opturi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ii asezam si  ii ungem cu amestecul obtinut din cele  2 galbenusuri cu 2 linguri de lapte , dupa care ii coacem pentru 30 minute la foc mic .

Cand sunt rumeniti ii scoatem,ii ungem cu miere de albine si presaram nuca maruntita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti aromati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti economici cu gem

Postat de timea

Biscuiti economici cu gem

Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Cand compozitia se ingroasa,...

Citeste continuarea

Inghetata cu ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata cu ciocolata

Se rupe ciocolata in bucatele, se pune intr-un craticior, apoi se adauga frisca lichida. Se pune craticiorul la foc si se amesteca ingredientele pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2016, 20:21
buni, buni!
la 09.03.2016, 20:23
la 09.03.2016, 21:20
la 09.03.2016, 22:30
la 10.03.2016, 08:18
Deliciosi!!!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking