Mucenici moldovenesti cu miere si nuca

Postat de Adrian2016 in Dulciuri
9 Mar 2016 | 11565 vizualizari
Mucenici moldovenesti cu miere si nuca

Pana acum cativa ani nu am auzit de ei,de cand m-am insurat nevasta imi face in fiecare an si sunt foarte buni.Anul acesta am spus sa incerc si eu pentru ca nu mi s-a parut greu modul de preparare,cu impletitul a fost mai greu.

Ingrediente

  • 800 gr faina
  • 250 gr de zahar
  • 10 gr de droj. uscata
  • 130 ml lapte cald
  • 130 ml apa calda
  • 100 ml de ulei
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 250 ml de apa
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de esenta de rom
  • Ptr uns:
  • miere
  • Decor:
  • nuca

Mod de preparare

       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta.Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar,praful de sare si uleiul si omogenizam bine ingredientele.Adaugam drojdiuta si faina si framantam aluatul bine pana peretii bolului raman curati.

        Lasam aluatul la crescut 30-40 de minute intr-un loc calduros,eu l-am pus pe calorifer.Pana creste aluatul, facem siropul: punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba cateva minute, oprim focul si adaugam esenta de rom.

        Cand aluatul a crescut se framanta putin si se formeaza bile (mai mici sau mai mari, in functie de preferinte), care se intind in bastonase din care vom forma 8-uri.

         Se pun mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 20 de minute. Se ung cu ou si se dau la cuptor la foc mediu. Sunt gata cand capata o culoare aurie.

          Dupa ce s-au facut mucenicii, ii lasam sa se raceasca putin si ii trecem prin siropul de zahar pe care l-am pus intr-un bol, dupa aceea ii ungem cu miere si presaram nuca macinata.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti cu miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2016, 15:13
Ce frumosi si rumeni
la 09.03.2016, 15:14
multumesc
la 09.03.2016, 15:19
Ce bine arata!
la 09.03.2016, 15:22
multumesc
la 09.03.2016, 15:33
Aiaiaiaiiiii faini ti-au iesit

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking