Ingrediente
- Pentru aluat
- 600 g făină
- 50 ml ulei
- 50 g margarină
- 100 g zahăr
- 50 g drojdie
- 200 ml apă călduţă
- 1 praf sare
- coaja rasă de la o lămâie
- Pentru sirop:
- 200 g zahăr
- miere
- coaja rasă de lămâie
- 300 ml apă
Mod de preparare
Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.
Maiaua se lasă câteva minute la dospit.Siropul se lasă la rece câteva minute şi, între timp, se cern 500 g de făină. Se face o gaură la mijloc şi se pun toate ingredientele şi se amestecă până se obţine un aluat, se lasă să crească la căldură. După ce a crescut, se presară făină pe masa şi se întinde cu sucitorul. Se taie fâşii, se răsucesc şi se formează opturi.Se coc in cuptorul incins la o temperatura de 150 c,se ung cu miere şi se ornează cu nucă măcinată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici "rasfatati"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|