Mucenici "rasfatati"

Postat de Monica1997 in Dulciuri
8 Mar 2016 | 1730 vizualizari
Mucenici "rasfatati"

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 600 g făină
  • 50 ml ulei
  • 50 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 50 g drojdie
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 praf sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru sirop:
  • 200 g zahăr
  • miere
  • coaja rasă de lămâie
  • 300 ml apă

Mod de preparare

Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.

Maiaua se lasă câteva minute la dospit.Siropul se lasă la rece câteva minute şi, între timp, se cern 500 g de făină. Se face o gaură la mijloc şi se pun toate ingredientele şi se amestecă până se obţine un aluat, se lasă să crească la căldură. După ce a crescut, se presară făină pe masa şi se întinde cu sucitorul. Se taie fâşii, se răsucesc şi se formează opturi.Se coc in cuptorul incins la o temperatura de 150 c,se ung cu miere şi se ornează cu nucă măcinată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici "rasfatati"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Nuci - varianta de post

Postat de merisor67

Nuci - varianta de post

Pentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea. Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru. Dizolvam...

Citeste continuarea

Prajitura Rudy

Postat de Irina

Prajitura Rudy

Am mixat bine untul cu zaharul, am adaugat galbenusul de ou, cele doua linguri de cacao, esenta de rom si faina plus praful de copt. Am obtinut un aluat omogen, pe care l-am impartit in doua,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 08.03.2016, 21:45
Super bune!!!
la 08.03.2016, 21:48
Imi plac, vad ca i-ai facut de post.
Eu stiu ca cei muntenesti sunt cu zeama , fierti, astia copti sunt moldovenesti
la 08.03.2016, 21:48
la 08.03.2016, 21:54
Am modificat. Va multumesc pt observatie!
la 08.03.2016, 21:54
Hărnicuțo!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking