Ingrediente
- 250 gr faina,
- 1 plic praf de copt,
- 175 gr zahar tos,
- 1 plic zahar vanilinat,
- 2 oua,
- 90 ml ulei,
- 250 ml lapte,
- ciocolata taiata marunt (poza2)
- stafide,
- nuca taiata marunt (nu macinata)
Mod de preparare
Mai intai se adauga intr-un vas maricel ingredientele lichide, apoi zaharul vanilinat si zaharul tos.
Dupa ce am adaugat ingredientele acestea luam mixerul si le mixam bine pana obtinem o compozitie cremoasa.
Luam un bol in care adaugam faina si praful de copt si le amstecam bine, dupa care le turnam in vasul cu celelalte ingrediente mixate si mai mixam o data bine pana obtinem o compozitie groasa (poza1) (dar nu foarte groasa).
Acum punem "aluatul" la frigider si il lasam sa stea aproximativ 1 ora (asta daca doriti ca muffins sa iasa mai pufoase si mai bune)
Cat tiimp compozitia este la frigider pregatim tava si formele.
Aveti nevoie de niste forme de copt speciale (poza3) si tava cu gauri speciala in care vin puse formele. (Tava mea are 12 gauri ceea ce inseamna 12 muffins per tava).
Se i-au pe rand formele si se ung cu putin ulei pt a nu se prinde muffins pe ele si se pun in tava .
Inainte cu vreo 30 minute sa scoatem vasul cu compozitia din frigider, dam drumul la cuptor la 180 grade. Dupa ce scoatem compozitia de la frigider luam ciocolata, nuca (maruntite) si stafidele, (poza2) le adaugam peste compozitie si le amestecam .
Luam o lingura mare si adaugam in formele de copt compozitia (daca formele sunt mai mici atunci umplem formele; daca formele sunt mai mari atunci umplem doar 3 sferturi) (poza4)
Dupa introducem muffins la cuptor si le lasam timp de 25 de minute (la vreo 18 minute puteti arunca o privire la ele pt a nu se arde).
La sfarsit le scoatem din cuptor (poza5) si le putem servi langa inghetata sau asa cum sunt.
POFTA BUNA DRAGILOR!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu ciocolata ,stafide si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|