Ingrediente
- Ingrediente muffins:
- 2 oua
- 175 gr zahar
- 125 gr margarina (unt)
- 300 gr faina
- 200 ml lapte
- 1 zahar vanilat
- 1 praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie (portocala)
- Ingrediente crema:
- 150 gr ciocolata
- 2 linguri frisca nebatuta
- 3 linguri lapte condensat
- 1 galbenus
- 125 gr mascarpone
Mod de preparare
Prima data vom pregati crema, este foarte simplu de facut si pana sunt gata muffin-urile o vom lasa la rece sa se intareasca putin. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la foc mic impreuna cu frisca nebatuta (lichida). Amestecam bine sa se topeasca si apoi adaugam galbenusul. Omogenizam si lasam putin sa se raceasca. Crema mascarpone o mixam cu laptele condensat pana se ingroasa putin, apoi o incorporam in crema de ciocolata. Punem deoparte in frigider si ne apucam de muffins.
Margarina moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si ouale intregi pana devine spumoasa. Incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si coaja rasa de lamaie sau portocala. Adaugam treptat laptele caldut si amestecam pana devine o compozitie omogena. Aceasta compozitie o impartim in forme tapetate cu hartii speciale pentru muffins, lasand un sfert din forma libera pentru a putea creste.
Introducem tava in cuptorul preincalzit circa 20-25 minute, pana trec testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-au racit le ornam cu crema de ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|