Ingrediente
- Aluat:
- 3 oua+2 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1 lgt esenta de rom
- 3 lg cacao
- 200 gr faina
- 125 gr sana
- 1 pliculet praf de copt
- 100 gr unt topit
- Crema de cocos:
- 2 albusuri
- 8 lg zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 100 gr fulgi de cocos
- 1 lgt esenta de migdale
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la 190C si pregatim tava pentru muffins cu hartiute speciale sau unse cu ulei si apoi presarate cu faina. Pregatim intai crema de cocos ca aluatul sa nu stea mult inainte de a intra in cuptor.
Crema de cocos:
Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi se pun esenta de migdale si fulgii de cocos pana obtinem o crema destul de tare.
Aluat:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei bezele. Apoi punem galbenusurile, pe rand, esenta, untul topit si sana. Dupa ce s-a omogenizat adaugam si faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaoa, in ploaie.
Asamblare:
In fiecare forma de muffin se pune o lingura de aluat, apoi o lingurita cu varf de crema de cocos, apoi o alta lingura de aluat acopera uniform crema.
Se tin la cuptor pana ce trec testul scobitorii. Cand sunt coapte uneori crapa deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu miez de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|