Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele

Postat de diaconta in Muraturi
29 Noi 2015 | 6804 vizualizari
Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele

Mie îmi place foarte mult conopida murata.Nu m-as fi gândit însa s-o combin cu ardeii astia semi-iuţi.Tare mi-a placut când am vazut reteta la prietena mea Angelica de la Angel’s Food,nu ezitati sa popositi pe blogul ei,veti vedea ce minunatii pregateste ea acolo. Eu am avut si niste gogonele ramase de la Salata Pickles,asa ca le-am pus si pe dânsele în borcan. Abia astept sa manânc din muratura asta,mai ales ca anul acesta m-am împrietenit  foarte mult ardeiul iute. Nu e nimic complicat la aceasta reteta si înca mai gasiti ingredientele necesare la piaţă.   Cantitatile nu sunt „batute în cuie”,eu va spun ce am  folosit eu.

Ingrediente

1 kg ardei semi-iuti, din aceia mici si rotunzi, dar sa poata fi umpluti cu buchetele de conopida

o conopida de aprox.1 kg

10 gogonele

boabe de mustar

câteva betisoare de hrean

un morcov

o crenguta de cimbru uscat

o crenguta de marar uscat

boabe de piper

câteva foi de dafin

Pentru zeama:

1.700 l apa

400 ml otet 

3 linguri sare pentru muraturi

200 g zahar

Mai avem nevoie de borcane cu capac. 

Eu am avut un borcan de 3 litri si unul de 1.700 litri.

Mod de preparare

Am spalat ardeii, conopida si gogonelele.

Am scos cotorul ardeilor,cu grija sa nu se rupa.

Conopida am desfacut-o în buchetele pe care sa le pot pune în ardei.

Am umplut ardeii cu conopida.

Morcovul l-am curatat si l-am taiat rondele.

Gogonelele le-am taiat în sferturi.

Pe fundul borcanelor am asezat marar si cimbru, apoi am asezat ardeii, gogonelele, alternând printre ele si rondelele de morcovi si hreanul.

La urma am pus boabele de mustar si de piper si foile de dafin.

Pentru zeama am fiert toate ingredientele si apoi am turnat-o fierbinte în borcane.

Inainte de a face acest lucru,am pus borcanul într-o cratita metalica, astfel borcanul nu va crapa.

Se poate pune si un cutit cu lama metalica sub borcan.

Am închis borcanele si apoi le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.

In functie de cantitatea de ingrediente folosita,s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama.

Poftă bună !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gogosari in otet (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Gogosari in otet (reteta video)

Pentru gogosarii in otet pregatim in primul rand saramura. Pentru fiecare litru de otet punem 2 litri de apa. Aceasta saramura ajunge pentru 3-4 kg de gogosari. Mai avem nevoie de o lingura de...

Citeste continuarea

Ardei iute in otet

Postat de AdrianUdrea

Ardei iute in otet

Se spala ardeii si se aseaza in borcane. Fiind prea incovoiati, nu s-au asezat chiar bine, asa ca am umplut spatiile goale cu pastai de fasole verde. Se adauga si ardeii cei mici si iuti,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 12:12
Îmi plac murăturile asortate
la 29.11.2015, 12:14
superrrr
la 29.11.2015, 12:14
Salivez.....
la 29.11.2015, 12:16
Ce-mi place cum arată! Și ce bună e!
la 29.11.2015, 12:22
Ce fain arata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking