Musaca

Postat de momo121 in Mancaruri cu carne
22 Dec 2015 | 3895 vizualizari
Musaca

Ingrediente

Pentru piure:

  • 3 cartofi mari
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • sare
  • 1 ou

Umplutura:

  • 500g carne tocata de porc mai slaba
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingura pasta de rosii picanta
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 cana cu apa
  • ulei
  • 1 ou
  • putin cascaval

Pentru sosul Bechamel:

  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 250ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Alte ingrediente:

  • unt pentru uns tava
  • mozzarella pentru pus deasupra

Mod de preparare

Pentru piure:

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si adaugam sarea, untul, laptele si ii pasam pana obtinem un piure. La sfarsit punem si oul si il amestecam bine pana la omogenizare.

Pentru umplutura:

Intr-o tigaie punem putin ulei, punem ceapa verde taiata marunt, dupa cateva minute punem si carnea tocata, amestecand din cand in cand. Dupa ce a scazut apa lasata de la carne, mai adaugam o cana de apa si usturoiul taiat in 4, cand a scazut iar apa, punem bulionul si pasta picanta, potrivim de sare, piper si boia dulce. Mai lasam cateva minute pe foc, apoi lasam sa se racoreasca putin. Scoatem cateii de usturoi si adaugam oul (batut putin int-o bol micut) si putin cascavalul, amestecam pana omogenizam bine totul.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-un ibric punem pe foc untul, faina si laptele si amestecam pana se face ca o pasta usor moale, potrivim de sare, piper si nucsoara.

Pentru ansamblare:

Intr-o tava unsa cu unt punem jumatate din cantitatea de piure, apoi 3 sferturi din sosul Bechamel, toata umplutura, restul de piure si cealalta cantitate de sos, iar deasupra presaram putina mozzarella sau cascaval. Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Foarte buna alaturi de niste muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2015, 10:16
Mmm, ce as manca si eu o portie!
la 22.12.2015, 10:19
ce buna ar fi la pranz
la 22.12.2015, 10:44
Tare bună musacaua leneșului!
la 22.12.2015, 10:48
Tare buna e!!! Imi place!!!
la 22.12.2015, 11:11
buna buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking