Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate

Postat de MotanLaOale in Mancaruri cu carne
6 Iun 2012 | 8486 vizualizari
Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate

Venind timpul de consumat ultima varza murata m-am gandit sa fac ceva aparte, niste sarmale mai simplu de facut si mai rapid.

Ingrediente

  • 1 varza murata mare (2 mai mici)
  • 700 g carne tocata amestec
  • 4 cepe
  • 100 g costita afumata
  • 5 linguri pasta tomate
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita untura
  • vegeta
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Varza se pune in apa rece la desarat 5-6 ore.

Se desfac foile, se taie cotoarele si se pun teanc. Se storc.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Costita se taie cubulete.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute.

Se adauga costita si se mai caleste 2-3 minute.

Se adauga putina apa, 3 linguri pasta tomate si se amesteca bine.

Se pune si carnea tocata, inca un pic de apa si se fierbe 5-10 minute amestecand mereu.

Se pune vegeta si piper si se pune la racit.

Intr-o cratita unsa cu untura si tapetata cu pesmet se pune un strat de foi de varza acra, un strat de carne, un strat de foi, unstrat de carne...pana se termina.

Deasupra trebuie sa fie un strat de varza acra.

Se amesteca 2 linguri pasta de tomate cu un pahar de apa si se toarna in cratita.

Se introduce in cuptorul incins pentru o ora, o ora jumatate.

Din cand in cand se roteste stanga, dreapta pentru a nu se prinde.

Cand scade zeama si se rumeneste este gata.

Se serveste cu smantana alaturi de mamaliga si ardei iute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Sos cu ciuperci si afumatura

Postat de Ina

Sos cu ciuperci si afumatura

Kaizerul il tocam bucatele mici,  ciupercile le curatam si tocam marunt, iar ceapa si ardeiul le  tocam fideluta. Incingem 2 linguri de ulei , calim ceapa tocata , iar cand a devenit...

Citeste continuarea

Sorcova

Postat de simona72

Sorcova

Cartofii se spala bine de tot si se pun cu coaja la fiert in apa cu sare(se lasa sa fiarba pe treisfert). Vinetele si dovleceii se curata de coaja, se taie felii pe lung si se pun in apa cu sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2012, 13:21
Super tare..de asta chiar nu stiam
la 06.06.2012, 13:23
si eu fac ceva asemanator doar ca tai varza. Super gustoasa!!!!
la 06.06.2012, 13:27
Rocsi Este foarte buna, chiar seamana cu sarmalele
la 06.06.2012, 13:28
Timea Cu varza tocata este varza a la Cluj. Sa incerci asa sa vezi ce buna este
la 06.06.2012, 13:30
ce tare

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking