Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Postat de oanapl in Mancaruri cu carne
5 Mar 2017 | 9702 vizualizari
Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc cu vita
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 vanata
  • 3 dovlecei
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 cana vin alb demisec
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 g cascaval sau mozzarella
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar (sau le tragic la tigaie), sa se inmoaie putin.

Calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul maruntit, apoi adaugi morcovul ras si rosiile taiate cubulete mici. Adaugi carnea si condimentezi cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Torni vinul si bulionul si lasi sa scada bine.

Asezi intr-o tava astfel: un rand de dovlecei, ½ din carne, ½ din cascaval, vinete, restul de carne si dovlecei. Acoperi cu folie si introduci tava la cuptor pentru o ora, la 200 de grade C. Dupa 40 de minute, inlaturi folia si lasi sa se coaca. Dupa alte 20 de minute, scoti tava si presari cascavalul ramas. Introduci tava in cuptor pentru cateva minute, pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca musacaua si o servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Musaca de vinete cu dovlecei

Postat de merisor67

Musaca de vinete cu dovlecei

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2017, 20:41
la 05.03.2017, 20:47
la 05.03.2017, 21:20
Ce bună e!
la 05.03.2017, 22:47
la 06.03.2017, 00:14
Yammi!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking