Musaca de cartofi

Postat de divainbucatarie in Vita
3 Dec 2010 | 6019 vizualizari
Musaca de cartofi

Ingrediente

  • 500 g carne de vaca fara os,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 ou,
  • 1 kg cartofi,
  • 200 ml ulei,
  • 60 ml vin alb,
  • 20 g faina,
  • verdeata – o legatura mica,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 praf de piper,
  • pesmet pentru tapetare vas

Mod de preparare

In primul rand tocam carnea. Calim putin ceapa si inabusim carnea tocata peste aceasta, adaugand vinul. Continuam inabusirea aproximativ 20 de minute.

Lasam sa se raceasca si mai dam inca odata prin masina de tocat carnea. Adaugam verdeata tocata marunt, un ou, sare si piper dupa gust. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza compozitia.Taiem cartofii felii rotunde si ii prajim putin. Dupa ce au fost prajiti, punem o treime din ei intr-un vas pe care l-am tapetat cu pesmet, iar peste acestia punem un rand de carne. Realizam alternativ cartofi si carne astfel incat sa obtinem doua randuri de carne si trei randuri de cartofi.La suprafata putem pune felii de rosii sau pasta de tomate pentru a da culoare.

Introducem vasul in cuptor la 180°C pentru 35 de minute.Servim musacaua calda cu putina smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de mirela0911

Musaca de cartofi

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2010, 09:54
ador musacaua de cartofi asa cum ai facut-o tu 5 furci ai tu pentru reteta si o portie vreau eu















la 03.12.2010, 10:15
buna
la 03.12.2010, 10:16
mamaie pune furcile sus la furci nu asa se lasa furcile
la 03.12.2010, 10:27
vreau si eu
la 03.12.2010, 10:29

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking