Musaca de cartofi cu broccoli și gouda

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume
23 Apr 2016 | 4169 vizualizari
Musaca de cartofi cu broccoli și gouda

Ingrediente

700 g cartofi 450 g broccoli 150 g gouda 50 g unt 50 ml ulei 2 linguri făină 500 ml lapte 3 ouă sare piper sos de maioneză sau iaurt/smântână cu usturoi

Mod de preparare

Cartofii se spală și se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Se scot în apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele. Broccoli se desface buchețele cât mai mici, se spală și se pune la fiert max. 5 minute.  Se scoate imediat în apă rece, după care se lasă la scurs. Ungem cu unt o tavă termorezistentă. Aranjăm jumătate din cantitatea de cartofi în tavă. Punem broccoli peste cartofi și ne apucăm să facem sosul. Într-o tavă punem restul de unt și uleiul. Călim făina și turnăm laptele.  Se amestecă energic cu un tel pentru a nu obține cocoloașe. Se oprește focul, adăugăm pe rând ouăle, amestecăm până la omogenizare după fiecare. Adăugăm brânza gouda dată pe răzătoarea mare. Condimentăm cu sare și piper. Turnăm jumătate din sos peste broccoli. Aranjăm și restul de cartofi deasupra și turnăm restul de sos. Se dă la cuptor încălzit în prealabil la 180 Grade C pentru 45-50 min sau până se rumenește ușor deasupra. Se servește cu  sos de maioneză sau sos de iaurt/smântână cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu broccoli și gouda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Postat de Constelatialeu

Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Mai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori. Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branzeturi

Postat de RuxyRux

Dovlecei umpluti cu branzeturi

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung. Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2016, 17:33
Foarte buna!
la 23.04.2016, 17:35
Excelenta
la 23.04.2016, 18:50
ce bine arata!
la 23.04.2016, 18:55
la 23.04.2016, 19:07
super combinatie!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking