Ingrediente
- 8 cartofi potriviti (fierti);
- 1 dovlecel potrivit;
- 3 catei de usturoi;
- 1 ou;
- cascaval/branza telemea (cat dorim);
- 1 cana cu smantana/lapte batut;
- sare;
- piper;
- busuioc;
- cimbru;
- unt (cat o nuca - pentru uns vasul);
- putin pesmet (pentru tapetarea vasului).
Mod de preparare
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii.
Cat timp fierb cartofii, curatam dovlecelul de coaja, il taiem rondele, le presaram cu sare si le lasam intr-o sita aproximativ 30 min ca sa iasa apa din ei.
Ungem un vas de yena cu unt si il tapetam cu pesmet.
Asezam un rand de cartofi, un rand de felii de dovlecei.
Printre randurile de legume asezam cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului.
Potrivim de sare, piper.
Amestecam oul cu cascavalul/branza rasa, smantana/laptele batut si turnam peste legumele deja asezate in vas. Presaram busuioc si cimbru si bagam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 25 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|