Musaca de cartofi si dovlecei

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
25 Iul 2013 | 11886 vizualizari
Musaca de cartofi si dovlecei

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro. Aveam cativa dovlecei in frigider si m-am gandit sa incerc. E o mancare usor de preparat, dar nu "estetica" . Asadar, daca aveti musafiri pretentiosi din punct de vedere al designului culinar, nu o recomand. :)))

Ingrediente

  • 8 cartofi potriviti (fierti);
  • 1 dovlecel potrivit;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 ou;
  • cascaval/branza telemea (cat dorim);
  • 1 cana cu smantana/lapte batut;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc;
  • cimbru;
  • unt (cat o nuca - pentru uns vasul);
  • putin pesmet (pentru tapetarea vasului).

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii.

Cat timp fierb cartofii, curatam dovlecelul de coaja, il taiem rondele, le presaram cu sare si le lasam intr-o sita aproximativ 30 min ca sa iasa apa din ei.

Ungem un vas de yena cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam un rand de cartofi, un rand de felii de dovlecei.

Printre randurile de legume asezam cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului.

Potrivim de sare, piper.

Amestecam oul cu cascavalul/branza rasa, smantana/laptele batut si turnam peste legumele deja asezate in vas. Presaram busuioc si cimbru si bagam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 25 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Musaca de cartofi cu carne si dovlecei

Postat de caroline

Musaca de cartofi cu carne si dovlecei

Dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem felii subtiri. Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem felii aproximativ egale ca masura cu grosimea feliilor de dovlecel....

Citeste continuarea

Musaca- Moussaka greceasca

Postat de CenusaSasch

Musaca- Moussaka greceasca

Incepem cu legumele . Unele retete spun sa fierbem cartofii, insa nu este nevoie. Taiem cartofii in rondele de grosime maxima 1 cm si intr-un bol amestecam cartofii cu ulei de masline, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2013, 09:24
yumyyyyy!!!!!!!!!!!!
la 25.07.2013, 09:29
Dana...
la 25.07.2013, 09:30
bun bun
la 25.07.2013, 09:30
Bunaaaaaaaaaaa!! b mi-ai dat o idee
la 25.07.2013, 09:31
Place

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking