Ingrediente
- 2 dovlecei
- 500 g carne tocata
- 2 cepe
- 3 rosii
- 3 oua
- 3 linguri de ulei
- 300 g smantana de 12% grasime
- sare
- 1 lingura de amestec de ierburi italiene de la DELIKAT ( sau orice verdeturi doriti)
- piper
Mod de preparare
Mai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana cand scad putin ( 7-8 minute). Adaugam carnea si o lasam sa se patrunda bine, inca 7-8 minute.
Adaugam sare, piper si amestecul de ierburi italiene sau verdeata dupa gust.
Punem intr-un vas de yena rondele de dovlecei, adaugam carnea, iar deasupra venim cu alt strat de dovlecei.
Batem ouale cu smantana si turnam deasupra.
Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 45-50 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|