Musaca de dovlecei și carne de porc

Postat de RODIMUR in Porc
9 Sep 2021 | 2670 vizualizari
Musaca de dovlecei și carne de porc

Rețete de suflet Dintre toate tipurile de musaca pe care le-am făcut până acum, aceasta mi s-a părut cea mai bună și eu cred că este meritul dovleceilor, pentru că umplutura a fost preparată la fel. De fapt, acum nu am folosit carne tocata amestec, ci doar din pulpa de porc si poate si aceasta este un factor favorizant. Bunatatea acestui fel de musaca mi se pare un motiv suficient pentru a face în mod special si frecvent această rețetă, numai să găsesc dovlecei de vânzare.  

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 500 grame carne tocată (pulpă de porc)
  • 2 cepe
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 3-4 linguri de smântână
  • 1-2 ouă
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 2 linguri de pesmet

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se spală, se mărunțește și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.

Se adaugă carnea tocată și se lasă la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecând ușor, din când în când. 

Se spală roșiile, se taie cubulețe, se adaugă în tigaie peste ceapă și se lasă la foc mic în continuare, până ce mai scade lichidul lăsat de carne și de roșii.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă. Atunci când compoziția a mai scăzut, se ia tigaia de pe foc, se condimentează cu sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă.

În timp ce compoziția se prepară la foc mic se pregătesc dovleceii: se spală, se îndepărtează capetele, după care se taie transversal sau longitudinal în felii de cel puțin 1 cm grosime.

Se mixează cele două ouă și se adaugă în smântână. 

Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea mare.

Se unge o tavă termorezistentă cu ulei, se presară pesmet și apoi se pune primul start de dovlecei. Deasupra se distribuie uniform, pe toată suprafața tăvii, o jumătate din cantitatea de compoziție și se toarnă o jumătate din cantitatea de smântână cu ouă.

Se pune cel de-al doilea strat de dovlecei, iar deasupra se distribuie uniform restul de compoziție. Se adaugă smântâna amestecată cu ouă, care a rămas și deasupra se pune cașcavalul răzuit.

Se pune capacul peste tavă (sau se acoperă cu o folie de aluminiu) și se dă la cuptor pentru 30 minute. După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se ia capacul și se mai dă musacaua la cuptor, până ce se rumenește frumos.

Atunci se scoate tava din cuptor, se porționează musacaua și se servește fierbinte, cu smântână, cine dorește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei și carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Musaca de vinete cu dovlecei

Postat de merisor67

Musaca de vinete cu dovlecei

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2021, 22:51
buna, buna!
la 09.09.2021, 23:16
Delicioasa !!!!
la 10.09.2021, 09:13
la 10.09.2021, 09:37
Gustoasa!
la 10.09.2021, 15:55
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking