Musaca de vinete, cu carne de porc

Postat de vasimur in Mancaruri cu carne
8 Noi 2019 | 787 vizualizari
Musaca de vinete, cu carne de porc

Îmi plac vinetele indiferent de felul cum sunt preparate, fie că este vorba de salată, zacuscă și bineînțeles musaca. Rețeta de musaca este foarta populară în Balcani și în Turcia și variază de la o regiune la alta. Ea poate să conțină chiar și cartofi dar eu am să vă propun o rețetă doar cu vinete și carne tocată, de porc. Evident că poate fi făcută și cu carne de vită sau pasăre și poate conține orice legume vă plac. 

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 300-350 g carne slabă de porc, tocată (pulpă sau cotlet)
  • 100-150 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 roșii prospete
  • 2 cepe nu prea mari
  • 1 legătură de verdeață de pătrunjel, tocată
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de făină
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei (dulce sau iute), după gust (opțional)
  • 150-200 g smântână
  • 75-100 g cașcaval ras
  • 1-2 ouă

Mod de preparare

Pasul 1. Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră.

Pasul 2. Între timp curățăm și spălăm celelalte legume și carnea. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt și le călim în uleiul încins. Punem și carnea tocată (eu am folosit un chopper pentru tocat) și lăsăm până ce carnea se albește, amestecând ca să nu se ardă. Adăugăm apoi roșiile și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc mic, cam 15-20 minute, cu capacul pus. Când umplutura este gata, oprim focul și adăugăm verdeața tocată mărunt și asezonăm cu condimente, după gust și preferință.

Pasul 3.  După ce vinetele s-au scurs, le ștergem cu prosoape de bucătărie sau de hârtie, le dăm prin făină de grâu și le prăjim în ulei încins. Scoatem vinetele într-un vas cu prosoape de hârtie pe fund și le lăsăm să se scurgă de uleiul în exces.

Pasul 4. Luăm un vas potrivit ca să încapă toate ingredientele pregătite pentru musaca. Eu am folosit un vas termorezistent, cu capac. Așezăm primul strat de vinete, deasupra punem umplutură, un nou strat de vinete și tot așa până ce terminăm ingredientele. Putem să mai condimentăm dacă dorim.

Pasul 5. Batem ouăle împreună cu smântâna și turnăm peste musaca iar deasupra presărăm cașcavalul ras. Punem vasul în cuptor și lăsăm cam 40 de minute, până când se rumenește frumos. Eu am pus capacul ca să fiarbă înăbușit iar după cca 20 de minute l-am îndepărtat pentru ca să se poată rumeni!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete, cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Coasta de miel umpluta

Postat de Ina

Coasta de miel umpluta

Avem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in...

Citeste continuarea

Vinete albe umplute

Postat de panacris

Vinete albe umplute

Vinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.11.2019, 17:11
O bunatate musacaua
la 08.11.2019, 17:41
Foarte bună...!
la 08.11.2019, 19:38
la 08.11.2019, 20:25
Mulțumesc!
la 08.11.2019, 21:08

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking