Ingrediente
- 3 vinete
- 300-350 g carne slabă de porc, tocată (pulpă sau cotlet)
- 100-150 ml ulei de floarea soarelui
- 2 roșii prospete
- 2 cepe nu prea mari
- 1 legătură de verdeață de pătrunjel, tocată
- 4-5 căței de usturoi
- 2-3 linguri de făină
- sare, după gust
- piper măcinat, după gust
- boia de ardei (dulce sau iute), după gust (opțional)
- 150-200 g smântână
- 75-100 g cașcaval ras
- 1-2 ouă
Mod de preparare
Pasul 1. Spălăm vinetele și le tăiem felii mai groase, cam de 1 cm. Le presărăm cu sare și le lăsăm la scurs cca jumătate de oră.
Pasul 2. Între timp curățăm și spălăm celelalte legume și carnea. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt și le călim în uleiul încins. Punem și carnea tocată (eu am folosit un chopper pentru tocat) și lăsăm până ce carnea se albește, amestecând ca să nu se ardă. Adăugăm apoi roșiile și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc mic, cam 15-20 minute, cu capacul pus. Când umplutura este gata, oprim focul și adăugăm verdeața tocată mărunt și asezonăm cu condimente, după gust și preferință.
Pasul 3. După ce vinetele s-au scurs, le ștergem cu prosoape de bucătărie sau de hârtie, le dăm prin făină de grâu și le prăjim în ulei încins. Scoatem vinetele într-un vas cu prosoape de hârtie pe fund și le lăsăm să se scurgă de uleiul în exces.
Pasul 4. Luăm un vas potrivit ca să încapă toate ingredientele pregătite pentru musaca. Eu am folosit un vas termorezistent, cu capac. Așezăm primul strat de vinete, deasupra punem umplutură, un nou strat de vinete și tot așa până ce terminăm ingredientele. Putem să mai condimentăm dacă dorim.
Pasul 5. Batem ouăle împreună cu smântâna și turnăm peste musaca iar deasupra presărăm cașcavalul ras. Punem vasul în cuptor și lăsăm cam 40 de minute, până când se rumenește frumos. Eu am pus capacul ca să fiarbă înăbușit iar după cca 20 de minute l-am îndepărtat pentru ca să se poată rumeni!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete, cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|