Musaca gratinata cu sos si cascaval

Postat de momo121 in Mancaruri cu carne
10 Oct 2016 | 3076 vizualizari
Musaca gratinata cu sos si cascaval

O Musaca tare buna, gustoasa, frumos gratinata si pe placul tuturor!

Ingrediente

  • 1.5kg carne amestec porc/vita
  • 6 cartofi mari taiati felii si presarati cu sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mic
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 4 oua
  • ulei pentru uns
  • 1 lingura pesmet
  • Pentru sos:
  • 2 oua
  • 100ml iaurt
  • 200g cascaval ras
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura bulion

Mod de preparare

Pentru inceput curatam ceapa, o taiem marunt si o calim cateva minute cu putina sare in 2-3 linguri de ulei,  pe urma adaugam carnea si calim totul impreuna pana cand carnea s-a inmuiat suficient (cca.20-25 minute), condimentam dupa gust cu sare,piper si cimbru apoi o dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.

Cand compozitia de carne este rece, scurgem surplusul de grasime daca s-a format, apoi adaugam ouale, patrunjelul, morcovul ras si amestecam pana cand compozitia s-a legat frumos, in caz ca este prea moale si nu s-a legat suficient, adaugam 1 lingura de pesmet.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet punem un rand de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, inca un rand de cartofi, restul de carne si la final inca un rand de cartofi. Invelim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru cca.30 minute.

Intre timp preparam un sos din cele 2 oua, faina, iaurtul si bulionul, iar cand musacaua noastra este aproape gata, descoperim tava de folie si turnam sosul, apoi presaram cascaval ras toata suprafata.

Dam din nou la cuptor pentru cca.10 minute pana cand musacaua noastra este frumos gratinata deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca gratinata cu sos si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval

Postat de Toamna07

Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval

Intr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare.Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie.Adaugam sare,piper si cimbru.O dam la o parte de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2016, 16:00
De când mă gândesc la ea,așa că iau de la tine o porție,fie și virtual
la 10.10.2016, 16:08
Bunica, te servesc cu drag!
la 10.10.2016, 16:10
Arata bine, as vrea si eu o portioara
la 10.10.2016, 16:12
Cu drag si pentru tine, Rahela!
la 10.10.2016, 16:14
buna buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking