Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval

Postat de Toamna07 in Mancaruri cu carne
14 Feb 2015 | 2759 vizualizari
Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval

Pofta de musaca m-a dus direct catre cuptor si am gatit cea mai buna musaca pe care am mancat-o vreodata! Mesenii dumneavoastra vor ramane tablou,iar complimentele vor curge despre acesta poveste gustoasa din bucatarie !

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o musaca in doua straturi :
  • 1,5 kg de carne tocata vita/porc
  • 1 kg cartofi taiati in felii rotunde si presarate cu sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mediu
  • verdeata {marar si patrunjel)
  • 4 oua mari
  • 1 lingura de pesmet
  • Pentru crusta :
  • 2 oua
  • 100 ml iaurt
  • 200 g cascaval ras
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulion

Mod de preparare

Intr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare.Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie.Adaugam sare,piper si cimbru.O dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca bine.Scurgem surplusul de grasime. Cand este bine racita o vom amesteca cu 4 oua,morcov ras si verdeata tocata marunt.

Carnea trebuie sa fie rece cand se adauga ouale,pentru ca altfel compozitia nu se mai leaga.Daca compozitia este prea moale se adauga o lingura de pesmet. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet,vom pune un strat de cartofi cruzi,jumatate din compozitia cu carne si, din nou, un strat de cartofi,ultima parte de carne si deasupra un strat de cartofi. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor incins,foc mare,pentru 30 de minute. Eu nu prajesc cartofii pentru musaca ,niciodata ! Cartofii si carnea se vor gati frumos.Descoperim tava si deasupra la musaca vom intinde un sos format din 2 oua batute, iaurt,bulion si faina. Radem desaupra cascavalul si mai dam la cuptor sa se gratineze inca 10 minute la foc mediu ! Este cea mai buna musaca pe care o veti manca ! :) Incercati aceasta ofranda adusa gustului !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de mihaelar63

Chiftelute marinate in sos de rosii

Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins ....

Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Postat de katty

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2015, 16:41
chiar apetisanta! Vin la masa.....
la 14.02.2015, 17:16
Foarte buna!
la 14.02.2015, 17:47
la 14.02.2015, 19:41
chiar apetisanta
la 14.02.2015, 21:29
Chiar apetisanta!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking