Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval

Postat de Toamna07 in Mancaruri cu carne
14 Feb 2015 | 2767 vizualizari
Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval

Pofta de musaca m-a dus direct catre cuptor si am gatit cea mai buna musaca pe care am mancat-o vreodata! Mesenii dumneavoastra vor ramane tablou,iar complimentele vor curge despre acesta poveste gustoasa din bucatarie !

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o musaca in doua straturi :
  • 1,5 kg de carne tocata vita/porc
  • 1 kg cartofi taiati in felii rotunde si presarate cu sare si piper
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mediu
  • verdeata {marar si patrunjel)
  • 4 oua mari
  • 1 lingura de pesmet
  • Pentru crusta :
  • 2 oua
  • 100 ml iaurt
  • 200 g cascaval ras
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulion

Mod de preparare

Intr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare.Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie.Adaugam sare,piper si cimbru.O dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca bine.Scurgem surplusul de grasime. Cand este bine racita o vom amesteca cu 4 oua,morcov ras si verdeata tocata marunt.

Carnea trebuie sa fie rece cand se adauga ouale,pentru ca altfel compozitia nu se mai leaga.Daca compozitia este prea moale se adauga o lingura de pesmet. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet,vom pune un strat de cartofi cruzi,jumatate din compozitia cu carne si, din nou, un strat de cartofi,ultima parte de carne si deasupra un strat de cartofi. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor incins,foc mare,pentru 30 de minute. Eu nu prajesc cartofii pentru musaca ,niciodata ! Cartofii si carnea se vor gati frumos.Descoperim tava si deasupra la musaca vom intinde un sos format din 2 oua batute, iaurt,bulion si faina. Radem desaupra cascavalul si mai dam la cuptor sa se gratineze inca 10 minute la foc mediu ! Este cea mai buna musaca pe care o veti manca ! :) Incercati aceasta ofranda adusa gustului !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca apetisanta gratinata cu sos si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu foi, carne si ciuperci

Postat de ancutsa

Placinta cu foi, carne si ciuperci

  Intr-un castronel, se pregateste maiaua: se faramiteaza drojdia cu o furculita, se adauga 100 ml apa, zaharul si 3 linguri de faina, amestecand pana se obtine o pasta mai moale. Se lasa...

Citeste continuarea

Pilaf cu carnati afumati

Postat de sufletista

Pilaf cu carnati afumati

Intr-o cratita, adaugam 2 linguri ulei de masline, 3 linguri apa, carnatii taiati bucati si ceapa tocata marunt; prajim cca. 2-3 min cat sa lase carnatii putina grasime. Adaugam condimentele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2015, 16:41
chiar apetisanta! Vin la masa.....
la 14.02.2015, 17:16
Foarte buna!
la 14.02.2015, 17:47
la 14.02.2015, 19:41
chiar apetisanta
la 14.02.2015, 21:29
Chiar apetisanta!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking