Ingrediente
- 3 cartofi
- 250 g. carne de porc tocata
- 1 ceapa
- 2-3 fire patrunjel
- sare
- piper
- unt pentru uns vasul
- 2 oua
- 200 ml. smantana pentru gatit
- 200 g. cascaval
Mod de preparare
Pentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert.
Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti.
Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja.
Cat fierb cartofii ne ocupam de carne.
Intr-un castron amesteca ceapa tocata marunt, carnea, patrunjelul.
Condimenteaza amestecul.
Taie cartofii rondele.
Ia un vas din ceramica sau din ce ai, unge-l cu unt.
Pune un strat de cartofi de jur imprejur, apoi carnea.
Pune si restul de felii de cartofi printre carne.
Amesteca smantana cu oul si toarna peste ingredientele din vas.
Da vasul la cuptorul incins la 170 grade C, pana se rumeneste usor.
Celalalt ou se amesteca usor cu un praf de sare.
Cand s-au rumenit cartofii, scoate vasul din cuptor,pune cascavalul ras si oul batut, deasupra.
Da la cuptor pentru inca 5-7 minute.
Se serveste calda sau rece dupa dorinta.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|