Musaka a la grec cu vinete

Postat de eumimi in Porc
6 Aug 2021 | 2859 vizualizari
Musaka a la grec cu vinete

Retete de suflet Se stie ca eu iubesc mult mancarurile grecesti. Iata o musaka gustoasa facuta dupa reteta greceasca.

Ingrediente

Ingrediente musaka:

  • 2 vinete mari
  • 900 gr carne tocata
  • 5-6 rosii
  • 2 cepe
  • 60-70 ml vin alb sec
  • 50 gr cascaval razuit
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc

Ingrediente sos bechamel:

  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 280 ml lapte
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica.

Intre timp pregatim carnea: calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea tocata, vinul, rosiile curatate de pielita si tocate marunt si lasam la gatit pana cand se evapora lichidul. Aproximativ 20 de minute. Adaugam sare, piper, oregano si busuioc sau patrunjel, dupa gust.

Prajim vinetele doar cat sa se patrunda si le scoatem pe servetele de bucatarie care sa absoarba surplusul de ulei.

Punem in tava un strat de vinete, presaram sare si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval razuit.Adaugam carnea si acoperim cu celalalt strat de vinete si presaram restul de cascaval.

Trecem la pregatirea sosului bechamel, deoarece trebuie adaugat imediat, acesta inchegandu-se rapid. Punem untul pe foc si, cand acesta este topit complet, adaugal faina amestecand energic cu un tel. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam. Lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Potrivim cu sare, piper si oregano.

Turnam sosul bechamel uniform pe toata suprafata musakalei si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.

Se poate servi calda sau rece dupa preferinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaka a la grec cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cotlet de porc la tavă

Postat de adriana65

Cotlet de porc la tavă

Se preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet. Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu...

Citeste continuarea

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Postat de Constelatialeu

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Iata cum se prepara Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza Mai intai am pisat piperul, apoi am ales foile de varza mai mari, ca sa pot sa imbrac bine pieptul de porc. Am intins 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2021, 13:34
la 06.08.2021, 14:07
Multumesc!
la 06.08.2021, 14:16
la 06.08.2021, 14:42
la 06.08.2021, 15:06
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking