Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue in Porc
28 Mar 2017 | 2548 vizualizari
Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor

Nu mai stiu exact cat a cantarit muschiul de porc, dar nu cred ca are o asa mare importanta. Important este gustul, care a fost foarte bun.

Ingrediente

  • 1 bucata de muschi de porc (circa 800-900 g)
  • circa 150 ml ulei
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin cimbru uscat
  • putin busuioc uscat
  • sare
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • circa 450 ml apa
  • 250 g dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 520 g cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe albe
  • 300 g ciuperci champignon
  • 2-3 frunze de telina

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.

Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat.

Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul, boiaua, cimbrul, busuiocul si o lingurita de sare. Se asaza carnea intr-o tava si se unge cu acest amestec, dupa care se impleteste. Se fixeaza cu ajutorul unor scobitori si printre impletituri, se introduc grauntii de usturoi (curatati de foi si spalati). 

Se toarna in tava (stropind si carnea) vinul, circa 50 ml ulei si circa 200 ml apa. Se introduce tava la cuptor, pana cand carnea se face pe jumatate. 

Intre timp, se pregatesc legumele.

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie in felii groase. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Ciupercile se spala. Frunzele de telina se spala.

Se scoate tava din cuptor si se intoarce carnea pe partea cealalta. 

Legumele se pun intr-un castron mare si se amesteca cu putina sare, dupa care se pun pe langa carne. Se mai adauga o cana cu apa si se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine patruns.

Inainte de servire, se scot scobitorile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc impletit, cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti

Postat de simona72

Ardei umpluti

Ardeii grasi ii alegem pe cei mai micuti, ii spalam, le taiem un capac la cotor, scoatem semintele si ii pregatim pt umplut. Carnea se spala, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau...

Citeste continuarea

Taco mexican

Postat de Bucataras

Taco mexican

 Cum am preparat reteta de Taco mexican. Am taiat marunt kaiserul, usturoiul, ceapa verde si ardeiul rosu capia. Le-am pus la calit in ulei de masline si am asezonat cu sare si piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2017, 17:46
Prima, sa nu avem vorbe...
la 28.03.2017, 18:07
A doua, dupa Leoaica.... daca o mai ramane ceva...
la 28.03.2017, 18:24
la 28.03.2017, 19:02
Ce papa bun ai făcut!
la 28.03.2017, 19:08
ce bine arata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking