Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si broccoli

Postat de papabundetot in Porc
14 Iun 2013 | 3329 vizualizari
Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si broccoli

Eu una abia astept weekendul sa ma delectez si sa ma joc in bucatarie cu ingredientele aflate prin casa…uneori mai fac si achizitii noi si mai incerc si retete nescrise inca sau “fur” idei din retetele vazute la TV pe care le adaptez dupa gustul si imaginatia mea. Asa a fost si de data aceasta ,aveam 2 muschiuleti pestisori cum le spun eu in frigider si pentru ca muschi umplut abia facusem nu de mult,am zis sa incerc ceva nou. Fusesem la cumparaturi in una din zile,inainte de weekend si am gasit in Selgros mango copt si bun ,l-am luat initial doar pentru ca nu prea gasesc mango gata copt in magazin, de obicei el se coace la mine acasa si pana sambata mi-a venit ideea asta cu muschiul de porc caruia i-am facut un delicios sos de mango.

Ingrediente

  • 2 muschiuleti de porc
  • 1 mango
  • 5 cm ghimbir
  • 3 catei usturoi
  • sos soia,
  • curry,
  • ienibahar
  • ,scortisoara
  • alune de padure sfaramante (am gasit la Lidl gata sfaramate)
  • 1 buchetel de brocoli

Mod de preparare

Muschiuletii dupa ce i-am spalat si uscat bine i-am pus intr-un castron si i-am imbaiat cu sos soia,curry,scortisoara si ienibahar si i-am lasat acolo cam 35-40 minute. Separat am curatat mango (1 buc) l-am taiat cubulete nu foarte mici,am taiat si 2 catei de usturoi si 5 cm radacina de ghimbir si le-am bagat toate la blender pana s-a format o pasta cu o culoare foarte frumoasa. Acest amestec l-am pus apoi intr-o craticioara cu putin ulei de masline, l-am lasat sa fiarba putin apoi am adaugat pentru o aroma deosebita o lingurita apa de flori de portocal si la sfarsit o manuta de zahar(pentru a echilibra aromele) pe care l-am lasat sa se topeasca.Asta a fost tot,simplu si extrem de aromat.

Dupa ce s-au marinat muschiuletii,i-am scurs putin de marinata in care au stat,pe o foaie de copt FINO,am presarat alune de padure sfaramate,am pus acolo muschiuletii si i-am imbracat in alunele tocate si apoi i-am pus in tava de copt. In tava am adaugat si marinata in care au stat muschii si putin ulei de masline si am dat totul la cuptor pentru aproximativ o ora.Tava eu am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru ca muschiuletii sa se patrunda foarte bine. Cu 10 minute inainte de a opri focul am luat folia de aluminiu de pe tava pentru a se forma o crusta frumoasa si apetisanta.

Brocoli l-am opait 5  minute in apa cu sare si apoi l-am sotat intr-o tigaie pe aragaz cu ulei de masline si un catel de usturoi tocat marunt.

Poate suna pompos reteta ca sunt mai multi pasi dar sa nu va speriati de asta pentru ca totul se face simplu si relativ rapid si apoi la cate laude a primit mancarea…credeti-ma ca merita efortul 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si broccoli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana mixta cu carnati de casa

Postat de eumimi

Tocana mixta cu carnati de casa

Taiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete.  Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand...

Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de simona72

Ardei umpluti

Ardeii grasi ii alegem pe cei mai micuti, ii spalam, le taiem un capac la cotor, scoatem semintele si ii pregatim pt umplut. Carnea se spala, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 20:45
Ce bine arata!
la 15.06.2013, 18:14
la 17.06.2013, 10:09
la 17.06.2013, 10:41
Multumesc mult!!!
la 09.11.2013, 21:57
interesanta reteta

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking