Muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in bacon

Postat de CameliaComan in Porc
8 Ian 2017 | 14083 vizualizari
Muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in bacon

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul ''Caietul cu retete". Am urmat pasii pe care trebuia sa ii respect, dar am adaugat si alte ingrediente in compozitia de umplutura. Aceasta reteta se potriveste perfect pe masa de Craciun/Revelion. Se poate preparara si in orice luna a anului.  Noi am servit acest preparat cu un amestec de legume mexicane. Este foarte gustos!

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 8 fire de ceapa verde
  • 200 gr bacon
  • 3 bucati potrivite muschi de porc
  • umplutura de la 2 carnati de casa
  • 280 g ciuperci la conserva/borcan
  • sare/piper
  • 2 cubulete cu gust de afumatura
  • boia/praf de usturoi
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Tocam ceapa verde marunt. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei. Dupa ce se inmoaie usor ceapa, adaugam ciupercile scurse bine de zeama. Adaugam sare si piper dupa gust. Lasam 5-10 minute. Adaugam carnea tocata din umplutura de carnati. Amestecam bine. Lasam aproximativ 5-10 minute. 

Batem muschiuletul de porc cu un ciocan special pentru bucatarie. Procedam exact ca la snitel. Condimentam cu boia si praf de usturoi. Strivim cuburile cu o furculita, iar apoi le presaram pe toata suprafata muschiului. Intindem o folie de prospetime de dimensiunea muschiului pe masa. Asezam 5 felii de bacon. Adaugam muschiul de porc peste feliile de bacon. Adaugam 3 linguri din amestecul pentru umplutura. Indoim la capete si marginea muschiului, iar apoi rulam. Fixam cu scobitori sau il legam cu ata de bucatarie. Asa procedam si cu celalalte doua bucati. Tapetam tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu. Asezam cele 3 bucati de muschi umplut si il coacem la 200 grade C, pentru 40-50 de minute. Adaugam si cei 2 catei de usturoi in tava. Cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta. Taiem feliile cu un cutit ascutit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc umplut cu ciuperci si invelit in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc cu sos de mustar si ketchup la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Cotlet de porc cu sos de mustar si ketchup la multicooker

Bucatile de carne se condimenteaza,se pun pe rand la prajit in multicooker, se seteaza la functia Fry, se pune ulei de masline si rumenim usor pe rand bucatile de carne (atentie sa nu le ardeti)....

Citeste continuarea

Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci

Postat de mirela0911

Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci

Rulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2017, 11:42
Foarte bine arata si ce gustoasa o fi fost!
la 08.01.2017, 11:49
da ce bunatate ai gatit acolo!
la 08.01.2017, 11:55
bun bun
la 08.01.2017, 11:57
Buuuuuun !
la 08.01.2017, 12:04
Arata tare bine si se preteaza ca si fel principal sau aperitiv am mai vazut ca se spune muschiulet la cotletul de porc...cred ca depinde de zona de unde provin...

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking