Muschi de vita cu sparanghel si ceapa caramelizata

Postat de momo121 in Vita
9 Apr 2019 | 3388 vizualizari
Muschi de vita cu sparanghel si ceapa caramelizata

Am zis sa incerc si vita in meniul nostru, iar acest preparat se face super usor si rapid, iar de gust...foarte, foarte bun!   

Ingrediente

  • 2 bucati de muschi de vita de 270 g
  • 10 fire de sparanghel
  • 1 ceapa marisoara
  • sare
  • piper
  • 1 lingura rasa de miere
  • 1 lingura de unt
  • linguri ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput punem la fiert intr-un ibric mai marisor apa cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam sparanghelul pe care il spalam, il curatam de frunzulitele mici de pe margini
si indepartam cotoarele (partea groasa este atoasa si nu se mananca).
      Oparim sparanghelul 1 minut, apoi il scoatem si il punem intr-un castron cu apa foarte rece, daca are si cateva cuburi de gheata este  si mai bine.
      Intr-o tigaie punem uleiul de masline si cand s-a incins adaugam ceapa curatata, spalata si taiata in 2 pe lateral. Prajim bine ceapa pe ambele parti, dupa care punem untul si cand s-a topit punem sparaghelul scos din apa rece. Presaram dupa gust cu sare si piper, amestecam bine cateva secunde, apoi scoatem sparanghelul.
      Peste ceapa punem mierea si cu o lingurita turnam din sosul de unt, apoi scoatem si ceapa pe o farfurie si ne ocupam de carne.

      Carne de vita o ungem cu ulei de masline si le punem intr-o tigaie grill incinsa si pe prajim circa 5-8 minute pe fiecare parte (in fuctie de cum va place, mai in sange sau mai bine facuta).
      Cand aproape este gata condimentam bucatile de carne cu sare si piper dupa gust, apoi le scoatem si le asezam pe un platou de lemn si le lasam la odihna 10 minute.

       Pe o farfurie (de preferat incinsa) punem bucatile de carne, turnam deasupra putin sos de unt din tigaie, apoi asezam sparanghelul si ceapa caramelizata.

     Servim cu vin rosu si cu mare pofta!


Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita cu sparanghel si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc...

Citeste continuarea

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2019, 12:14
la 09.04.2019, 12:16
Foarte bun și sănătos, mușchiul de vită...!
la 09.04.2019, 12:31
la 09.04.2019, 12:47
la 09.04.2019, 13:16
O bunatate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking