Muschi de vita cu sparanghel si ceapa caramelizata

Postat de momo121 in Vita
9 Apr 2019 | 3505 vizualizari
Muschi de vita cu sparanghel si ceapa caramelizata

Am zis sa incerc si vita in meniul nostru, iar acest preparat se face super usor si rapid, iar de gust...foarte, foarte bun!   

Ingrediente

  • 2 bucati de muschi de vita de 270 g
  • 10 fire de sparanghel
  • 1 ceapa marisoara
  • sare
  • piper
  • 1 lingura rasa de miere
  • 1 lingura de unt
  • linguri ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput punem la fiert intr-un ibric mai marisor apa cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam sparanghelul pe care il spalam, il curatam de frunzulitele mici de pe margini
si indepartam cotoarele (partea groasa este atoasa si nu se mananca).
      Oparim sparanghelul 1 minut, apoi il scoatem si il punem intr-un castron cu apa foarte rece, daca are si cateva cuburi de gheata este  si mai bine.
      Intr-o tigaie punem uleiul de masline si cand s-a incins adaugam ceapa curatata, spalata si taiata in 2 pe lateral. Prajim bine ceapa pe ambele parti, dupa care punem untul si cand s-a topit punem sparaghelul scos din apa rece. Presaram dupa gust cu sare si piper, amestecam bine cateva secunde, apoi scoatem sparanghelul.
      Peste ceapa punem mierea si cu o lingurita turnam din sosul de unt, apoi scoatem si ceapa pe o farfurie si ne ocupam de carne.

      Carne de vita o ungem cu ulei de masline si le punem intr-o tigaie grill incinsa si pe prajim circa 5-8 minute pe fiecare parte (in fuctie de cum va place, mai in sange sau mai bine facuta).
      Cand aproape este gata condimentam bucatile de carne cu sare si piper dupa gust, apoi le scoatem si le asezam pe un platou de lemn si le lasam la odihna 10 minute.

       Pe o farfurie (de preferat incinsa) punem bucatile de carne, turnam deasupra putin sos de unt din tigaie, apoi asezam sparanghelul si ceapa caramelizata.

     Servim cu vin rosu si cu mare pofta!


Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita cu sparanghel si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...

Citeste continuarea

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Postat de camelia75

Vita cu sos si piure de cartofi in vasul Zepter

Mod de preparare vita cu sos 1.Spalati bine carnea,apoi o taiati cubulete. 2.In vasul Zepter,puneti uleiul de masline,apoi carnea si acoperiti cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.Cand acul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2019, 12:14
la 09.04.2019, 12:16
Foarte bun și sănătos, mușchiul de vită...!
la 09.04.2019, 12:31
la 09.04.2019, 12:47
la 09.04.2019, 13:16
O bunatate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking