Ingrediente
- 1 bucata muschi de vitel
- 200 ml vin rosu
- 2 lingurite boia de ardei (dulce si iute)
- 1 varf cutit nucsoara
- 1 lingurita cimbru
- ulei de masline
- sare roz
- 1 fir praz
- 1 morcov
- 4-5 boabe piper
- 2 catei usturoi
Mod de preparare
Carnita o asezonam cu sare si piper, o rumenim in putin ulei de masline, pe ambele parti.
Transferam totul in vasul aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Adaugam vinul, prazul si morcovul, totul curatat si feliat. Adaugam cateva boabe de piper, o frunza dafin, sare grunjoasa de Himalaya, doi catei de usturoi presati.
Carnea rumenita o intepam din loc in loc cu un bat de frigaruie, presaram boia de ardei si iute si dulce, nucsoara si cimbru.
Acoperim vasul, selectam functia low, cu durata 4 ore.
Dupa ce s-a incheiat programul, scoatem carnita suculenta, o ambalam strans in hartie de copt si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit de tot, o depozitam in frigider pana a doua zi.
O portionam cu un cutit foarte bine ascutit. Este plina de savoare si fara nitriti sau nitrati.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|