Muschi de vita marinat la gratar

Postat de mihaelar63 in Vita
4 Sep 2017 | 12599 vizualizari
Muschi de vita marinat la gratar

Vara este vreme de gratareala. Te saturi de mici si porc si dai si pe vita . Eu m-am inspirat de aici : https://www.bucataras.ro/retete/muschi-de-vita-la-gratar-cu-ceapa-usturoi-si-cartofi-copti-in-coaja-6982.html . Am dat nota de echilibrare dulce cu miere si fragezimea cu vin si rosii pasate .

Ingrediente

  • 2 kg pulpa vita
  • 1 pahar vin roze
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri rosii pasate
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 1 foaie dafin
  • sare roz de Himalaya
  • piper

Mod de preparare

  1. Carnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime.
  2. Curatati si tocati marunt usturoiul.
  3. Se  sacondimenteaza carnea cu sare si piper.
  4. Se pun feliile de vita intr-un bol si se aduga restul ingredientelor amestecate .
  5. Lasati carnea sa se marineze la rece pana la 24 ore .
  6. Cand va amintiti de ea intoarceti feliile de carne ca sa marineze  feliile in mod egal .
  7. Inainte de servire scurgeti eventualul exces de lichid in care s-a marinat .
  8. Frigeti feliile de vita pe gratarul incins pe fiecare parte cate 2-3 minute .
  9. Daca carnea de vita se coace mai mult devine elastica si isi pierde fragezimea .
  10. Rolul mierii in marinata este sa echilibreze gustul de acru al vinului si a rosiilor . In acelasii timp pe gratar se va carameliza frumos .
  11. Serviti feliile de vita la gratar insotite de garnitura sau salata preferata .
  12. Noi am servito cu salata verde .

                                Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita marinat la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Osso Buco a la Milaneze

Postat de panacris

Osso Buco a la Milaneze

Se asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți,  apoi se dau prin făină, să nu fie făină  în exces, după care se așează pe o farfurie....

Citeste continuarea

Gulaş de vită

Postat de Zamfira

Gulaş de vită

Feliem carnea de viţel în bucăţi potrivite. Punem carnea într-un vas cu apă rece cu foile de dafin, boabele de piper 7-8 boabe şi puţină sare. Punem vasul pe foc, fierbem carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2017, 22:06
Desi nu sunt fana vita, nu pot sa nu remarc cat de faina ti-a iesit!
la 04.09.2017, 22:14
Prea faina , prea ca la tara ) Rocsi
la 04.09.2017, 22:23
Io cu vita nu prea ma dau in vant....dar un muschiulet din asta zau ca mananc , imi cam face ochi dulci....0
la 04.09.2017, 22:39
Îmi place carnea de vită, mai ales la ciorbițe și supe... Iar ție ți-a ieșit perfect acest grătar care ne face cu ochiul...
la 04.09.2017, 22:48

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking